Caterham vstupuje do Moto2

Caterham v Malajsii oficiálně oznámil vstup do motocyklového mistrovství světa, kde od sezony 2014 nasadí svůj tým v kubatuře Moto2. Výrobce sportovních automobilů a zároveň skupina v prestižní formuli 1 bude spolupracovat s Eskilem Suterem a do šampionátu nasadí dva motocykly.

Stáj Caterham má už nyní smlouvu s prvním jezdcem týmu, kterým se stal vítěz superbikové kubatury amerického národního šampionátu AMApro Joshem Herrinem. Kdo bude druhým jezdcem tým oznámí později.

„Druhého jezdce, který se připojí k Joshovi společně s detaily organizační struktury týmu a záměry pro nadcházející sezonu oznámíme v pravou chvíli,“ uvedl Dato Kamarudin Bin Meranun z Caterham Group. „Prozatím můžeme říct, že na startovním roštu Moto2 budeme se zkušeným Johanem Stigefeltem, jako šéfem týmu a to je jen začátek našich ambicí v prostředí dvou kol.“

Společnost AirAsia šéfa Caterhamu Tonyho Fernandese je dlouhodobým sponzorem motocyklových podniků seriálu Grand Prix a partnerem malajského závodníka Zulfahmi Khairuddina, jehož bude i nadále podporovat.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist