Bradl: Nabídka od Tech3 Yamaha

Vedoucí jezdec šampionátu Moto2 a letošní dvojnásobný vítěz závodů této kubatury se nijak netají se svým cílem o přestupu do královské kubatury MotoGP na rok 2012. A kromě projektu svého stávajícího týmu Kiefer Racing, který se přihlásil do kategorie Moto1 na rok 2012 se svým vlastním projektem, má Stefan Bradl nabídku i od francouzského satelitního týmu Yamaha Tech3.


Závodní ředitel Yamahy Lin Jarvis se v Estorilu nikterak netajil se zájmem o německého pilota Stefana Bradla, který by mohl jet v roce 2012 vedle Cala Crutchlowa za tým Tech3 Yamaha závody MotoGP, resp. Moto1: "Bradl je pro nás velmi zajímavým jezdcem. A Německo je pro Yamahu velmi důležitým místem prodejního trhu", vysvětloval v paddocku Grand Prix Portugalska Lin Jarvis.

"Kromě Hondy je Tech3 pro mě jediným týmem, do kterého bych šel v případě mého přestupu do MotoGP bez váhání. Budu jezdit pouze v týmu, ve kterém se budu cítit dobře. Jistě potřeboval bych rok, abych se v nové kubatuře aklimatizoval a především pochopil elektroniku. Proto budu chtít dvouletou smlouvu, protože nepůjdu do MotoGP na jeden rok s tím, že po roce zase sestoupím o level níž. Nechci se totiž spálit. Co se týká jezdeckých výkonů, tak si nedělám žádné starosti. To, co za výkony předvádějí letos ve své první sezóně Abraham a Crutchlow, je i v mých jezdeckých možnostech. Oni totiž nejsou žádní mimozemšťané. Musíme ale vše v klidu zvážit. Nabídky jsou zde a každá továrna by ráda měla německého pilota MotoGP", ví dobře vedoucí jezdec šampionátu Moto2 Stefan Bradl.       

Dvojnásobný estorilský vítěz ovšem při takových příležitostech dá hodně na rady svého otce, pětinásobného vítěze závodů dvěstěpadesátek z roku 1991: "Papa má i nadále při takovýchto rozhodnutích hodně velký vliv a to je dobře. Jinak totiž jako každý mladý člověk začnu moc snít a nevidím realitu. On mě totiž velmi rychle dostane z oblak zase na zem", říká dále Stefan a dodává: "Zvoní to velmi pěkně. Ale chci také počkat, s jakým projektem v nové kubatuře přijdou Stefan a Jochen Kieferové (současný tým Stefana Bradla - pozn. Bosso). Ale pokud opravdu najdu nějaký špičkový tým, tak mně neleží v cestě žádná překážka k přestupu." 

A co na to závěrem říká otec, tedy vicemistr světa z roku 1991 Helmut Bradl: "Bylo by mně rozhodně milejší, aby Stefan jezdil proti 17 nejlepším pilotům světa, než proti 40 bláznům v Moto2!"

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist