Aegerter: Budu závodit za Shoyu

"Byl to největší šok mého života", říká švýcarský jezdec týmu CIP Technomag Dominique Aegerter, když mu týmový manažér Olivier Métreux oznámil: "Shoya už není mezi námi".

Nebyl to pro 20-letého švýcarského pilota Dominique Aegertera vůbec lehký týden. "Šok je stále ve mně a to hodně hluboko. V prvním dnech jsem byl stále sám a abych se z toho aspoň trochu dostal, tak jsem se věnoval především intenzívně svému kondičnímu tréninku. Abych aspoň trochu zapomenul. Ovšem stále na něho musím myslet, my jsme spolu skvěle vycházeli. Společně jsme vždy se Shoyou objížděli každý nový okruh, a navzájem si také pomáhali. Na zámořských závodech jsme dokonce spávali společně na jednom pokoji. Takže v Aragonu to bude vše úplně jinak. Ale já pojedu úplně na plný plyn, tak jak to vždy dělal Shoya. V tomto závodě pojedu za něho", řekl před závodem v Aragonu současně 16. jezdec tabulky MS kubatury Moto2, Dominique Aegerter. 

Tým CIP Technomag také zatím neplánuje nasadit druhého jezdce - tedy pochopitelně zde v Aragonu, dále v Japonsku, Malajsii a v Austrálii. "Teprve v Estorilu a ve Valencii pojedeme i s druhým - náhradním - jezdcem" říká týmový koordinátor Fred Corminboeuf  a dodává: "Do Motegi odcestujeme o dva dny dříve a společně s rodinou Tomizawových budeme absolvovat smuteční rozloučení. Ovšem nejhezčí by bylo,  kdyby Dominique dojel v Motegi na podium...!"


"Doufám, že zde v Aragónu dojedu na podiovém umístění. Tento můj nedělní závod věnuji nešťastnému Shoyovi Tomizawovi", řekl po příjezdu do paddocku v Aragónu vedoucí jezdec kubatury MotoGP, Jorge Lorenzo. 





Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist