Místo Míry Popova nakonec Simone Grotzkyj

Ital Simone Grotzkyj pojede v Ambrogio Next Racing jako týmový kolega Giuliana Pedoneho a nahradí tak našeho pilota Míru Popova.

Ital Simone Grotzkyj Giorgi přece jen našel místo na startovním roštu v roce 2012. Pojede v týmu  WorldWideRace manažéra Fiorenza Caponery místo našeho jezdce Miroslava Popova, kterému 14 dní před prvními testy IRTA ve Valencii odřekl spolupráci hlavní sponzor a český talent tak před veškerou snahu svého managementu nesehnal potřebné peníze pro účast v šampionátu Moto3.
Tým Ambrogio Next Racing známý vloni jako Phonica Racing patří k historicky velmi úspěšným stájím nižších kubatur a třeba v roce 2002 získal titul mistra světa zásluhou Francouze Arnauda Vincenta. 23-letý Grotzkyj už vloni závodil za WorldWideRace, ovšem kvůli zlomenině pravé ruky při pádu během kvalifikace na GP San Marino musel vynechat celý závěr sezóny. Přesto skončil celkově na solidním 16. místě, když do svého zranění byl velkým soupeřem našeho Jakuba Kornfeila. Ital Grotzkyj má na svém kontě celkem 62 závodů GP převážně v kubatuře do 125 ccm a nejlépe dojel tento Ital vloni u nás v Brně na 8. místě.

Týmovým kolegou je Švýcar Giulian Pedone, který je ale momentálně zraněný z testů v Jerezu. Tým používá motocykl se šasím Aprilie RSW 125 ccm do kterého je zabudován motor od firmy Oral Engineering. První test absolvuje Grotzkyj už tento týden v Albacete, aby si co nejrychleji zvykl na nový motocykl.

Původně uvažovaný Španěl Sergio Gadea (celkem 122 startů v GP, 3 vítězné závody a 18 podiových umístění) ale nesehnal požadované sponzorské peníze.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist