Luis Rossi pojede svou druhou domácí GP

Ačkoliv na Sachsenring cestuje s náskokem 13 bodů Španěl Maverick Viňales, tak pozornost domácích fanoušků bude zaměřena úplně jinam. Na místě druhém je totiž domácí Lokalmatador Sandro Cortese a pátý je Francouz Luis Rossi, jehož tým Racing Germany pochází z bezprostřední blízkosti tohoto okruhu a který by zde chtěl zopakovat úspěch z letošní GP Francie.

Maverick Vinales svým vítězstvím v Assenu zvýšil bodové vedení v šampionátu kubatury Moto3 a nyní podruhé ve svém životě pojede na Sachsenringu: "Je to trať, kterou mám opravdu rád, tedy daleko více, než ostatní okruhy v kalendáři GP. Vloni jsem zde získal své třetí Pole a jsem opravdu šťastný, znovu závodit na Sachsenringu", těší se Maverick Viňales na německou GP.

"Layout německého okruhu přesně odpovídá mého jezdeckému stylu. Jsem si jistý, že zde budeme hodně dobří. Je zde potřeba hodně jezdeckého umění a také správný Setup na pomalejší části okruhu. Naopak v těch rychlých zatáčkách je nejlepší zavřít oči a dát plný plyn. A přesně to budu dělat", říká jezdec týmu Blusens Avintia s motocyklem FTR Honda.
Druhého v celkovém pořadí MS kubatury Moto3 Sandra Corteseho čeká domácí závod Grand Prix, když si ale předtím musel vyslechnout hodně tvrdou kritiku za své nebezpečné závodění v Assenu třeba od Stonera či od Lorenza, kdy si hodně nevybíravě počínal v duelu se svým týmovým kolegou Danny Kentem, neboť do něho i několikrát vrazil.
„Nemohu se vůbec dočkat tohoto závodního víkendu. Myslím si, že zde budeme hodně rychlí, i když to není můj oblíbený okruh. Mou velkou výhodou je, že můj týmový šéf Dirk [Heidolf] zde zná každý metr tratě. Samozřejmě, že tento víkend bude hodně bláznivý, neboť zde bude hodně fanoušků našeho týmu Racing Team Germany", říká Luis Rossi, pátý jezdec celkového pořadí této kubatury a vítěz Grand Prix Francie v Le Mans.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist