Assen: Stoner a Lorenzo kritizují Corteseho

Sandro Cortese absolvoval v Assenu hodně tvrdý souboj s týmovým kolegou Dannym Kentem o druhé místo v závodě Moto3 a několikrát se s Britem dokonce kapotami srazil.

Továrnímu jezdci KTM Sandro Cortesemu se dostalo z různých stran kritiky po závodě GP Nizozemí v Assenu, kde se v boji o podiové umístění se svým týmovým kolegou Dannym Kentem doslova několikrát srazil. Mistr světa MotoGP Casey Stoner kritizoval Corteseho způsob závodění ještě během závodu na svém Twitteru: "Za svou jízdu by Cortese zasloužil víc, než jen dostat po rukou".
Po svém vítězném závodě v Assenu pak Australan v této kritice vůči Cortesemu pokračoval: "V Portugalsku jsme viděli několik jeho manévrů vůči Mavericku Viñalesovi a ty byly absolutně v pořádku. Ale Dannyho Kenta tolikrát vyloženě ohrozit, to bylo hodně tvrdé. Přece musíme v závodě nechat soupeři místo, to je snad úplně jasné. Diváci sice chtějí vidět jezdce, jak se navzájem kapotami srážejí, ale při této rychlosti se může lehce spadnout a také trefit doslova zeď. Dannymu se mohlo stát také něco horšího. Je potřeba s Cortesem promluvit a říci mu, že příště musí nechat volné místo. Jinak by se na to mělo reagovat nějak jinak".

Ještě před tím, než byl díky nebezpečnému manévru Alvara Bautisty poslán v Assenu k zemi Jorge Lorenzo, tak se také mistr světa MotoGP z roku 2010 k tomuto nebezpečnému závodění ze strany německého jezdce sám vyjádřil: "Závod Moto3 byl skutečně velkolepý. Všichni jsme si ho užívali, ale můžeme být zároveň rádi, že některé jezdecké manévry Corteseho nepřivodily nějaký velký pád a nebezpečné zranění. To bylo velké štěstí. Motocyklové závodění je vždy hodně vzrušující a plné předjížděcích manévrů, ale vždy musíme mít respekt a v každém okamžiku myslet na případná rizika".
Cortese sám, který byl v minulosti hodně kritizován za určitou měkkost v osobních soubojích, tak byl touto kritikou doslova šokován a přes Twitter odpověděl: "Komentáře některých mě opravdu zmátly. Je to přece závodění, možná to bylo zbytečně tvrdé a někdy přes limit, ale když chce člověk vyhrát, tak pro to udělá všechno. Nesmíme zapomenout na dřívější dobu, tehdy to bylo úplně normální. Omlouvám se tímto @DannyKent52. Opravdu jsem ho nechtěl ohrozit a i nadále jsme stále ještě dobří přátelé".

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist