Vyhlášení vítězů CEMC 2013

VRÁTIT SE ZPĚT KE ČLÁNKU

Vložení komentáře

Pokud chcete vložit komentář, tak se registrujte a přihlaste.
Komentáře
Dusms (102) napsal 26.09.2013 v 21:28

Závod66 - Myslím, že agenturní ježdění značky CEMC nikomu zvlášť v žaludku neleží, stejně jako přírodní okruhy pořádané pod CAMS. Jezdci jezdí závody, který si vyberou, na FMS jim to nikdo nezakazuje. Jediný kdo na začátku sezóny vyhrožoval, že jezdce s licencí AČR nepřevezme, byl právě CAMS.

Jak píšeš, rozhodující by měli být výsledky. Tak si prosím najdi konečné výsledky AA, což je v tuto chvíli kvalifikační seriál pro Albacete (ne CEMC)na přidělení dotací. A tam se dočteš, že Fila a Látr postoupili z 1.místa, Klejch ze 3.místa a má ponížený dotace, protože jeho kategorie v Albacete nejede, Ouředníček ze 4.místa a
Michal Prášek z 5.místa. Tak pokud se odvoláváš na výsledky, tak Ti musí být jasné, pokud seš nezaujatý, kdo měl nejhorší pozici. O sympatiích by jsme se bavili podle tebe, kdyby Michal ze své pozice dostal přednost před jiným jezdcem.
Stejně jak jsem napsal v předešlém příspěvku, já osobně bych dotaci přidělil pro Fillu a Látra. Dát našim nejlepším postupovým jezdcům 40tis. a chtít po nich výsledky je smutný. Je to ale jen můj osobní názor.

zavod66 (0) napsal 26.09.2013 v 16:33

Ano,vím že to tak,jak píšeš Ty,nebylo.Dne 27.8 posílal Michal na AČR přihlášku do Albacete,žádal o finanční podporu na tento závod a o vystavení UEM licence.Dne 28.8 p.Švejdová odpověděla,že požadavek na finanční podporu předá VV SZM a tam se toto bude řešit až po skončení seriálu Alpe Adria.Licence,za 2800,-, mu přišla 25.9.a finanční podpora, či vyjádření,ze strany AČR žádné.Jak tedy může někdo tvrdit,že se PŘEDPOKLÁDALO...,že NEŽÁDAL...?Jsou to bohapusté výmysly zřejmě těch,kterým leží v "žaludku"CEMC.Je smutné,přihlížet tomu jak jsou zde jezdci bráni jako rukojmí.Ve své podstatě se každý z nich snaží dosáhnout na trati těch nejlepších výsledků,ať to je "mistrák",AA,CEMC atd.Tak mi řekni,proč jim takzvané"autority" hází klacky pod nohy?Snad zde má jít o podporu jezdců.Nebo se mýlím?Jsou brány v potaz výsledky,nebo spíše sympatie k té,či oné straně?Mnozí už odpověď známe,bohužel.

Dusms (102) napsal 25.09.2013 v 21:03

Michal nežádal, pouze si poslal stejně jako loni a jako ostatní jezdci přihlášku. Loni podporu dostal a odmítl ji, protože byl podporovanej Abrahámem. Letos podporu nedostal, protože se předpokládalo, že ji jako vítěz CEMC podporovaný Abrahámem opět odmítne. Nebo si fakt myslíš, že by to tak nebylo? Co k tomu víc dodat?

zavod66 (0) napsal 25.09.2013 v 15:15

Michal žádal,ale příspěvek mu byl zamítnut.Co k tomu všemu ještě dodat?

Dusms (102) napsal 24.09.2013 v 21:38

Tulen - žádnou kličku ani dodatek v tom nehledej. Loni Michal podporu od FMS odmítl s tím, že jej finančně podpoří Arahám. V letošním roce byl pro něj stěžejní seriál CEMC, tudíž se předpokládalo, že by dotaci opět odmítl. To je důvod proč na seznamu FMS není.

Můj názor, který nikomu nevnucuju je, že zájemce o reprezentační podporu by měl mít zájem se umístit co nejvýše v kvalifikačním seriálu. Michal dal přednost CEMC, který je pouhou agenturou, která láká na název. V květnu se FIM Europe dotazovala AČR jak je možné, že v rozporu s pravidly AB používá pro závod název Evropský na což nemá nárok. Nebudu polemizovat co je lepší, zda AA či CEMC, na to ať si odpoví sami jezdci. Michal dobře věděl co dělá.

Nicméně rozdělení dotace jak bylo schváleno VV je poněkud divné. Proč jezdec, který postupuje z první pozice dostane stejnou podporu, jako jezdec který se sice kvalifikoval na 4.místě, ale téměř v každém závodě na vedoucího jezdce ztrácel cca 3s na kolo. To není právě motivační. Dát všem stejnou částku se mi nelíbí.

tulen. (391) napsal 24.09.2013 v 08:01+1

Dusms: Ahoj, díky za hodnotný a slušný příspěvek. Nicméně jsi mi tímto příspěvkem nahrál na další reakci. Vím že výsledky jezdců v předchozím roce se defakto určuje výše příspěvku na reprezentaci v dalších letech. Na konkurenčním webu vyšla tiskovka Davida Látra, kde mimo jiné píše jak byly rozděleny letošní dotace na evropu. Překvapivě tam chybí jediný jezdec z přihlášených do Španělska a tím je M. Prášek. Ještě tam samozřejmě chybí M. Popov , ale ten pokud vím tak má italskou licenci. Tak tedy proč tam chybí Prášek? Pozornému fanouškovi jistě neunikne, že právě on byl v roce 2011 a 2012 nejúspěšnější český reprezentant na ME ve Španělsku... Zřejmě nějaká klička či dodatek v podmínkách stanovených pro rozdělování dotací. Nebo žeby reakce na to, že Michal upřednostnil konkurenční šampionát?

Dusms (102) napsal 23.09.2013 v 22:23

Info pro Tuleně. VV SZM musí při rozdělování finančních prostředků dodržet podmínky stanovené MŠMT a zvažovat všechny možné varianty.
Částka, kterou obdržel Matěj je cílená na seriál WSBK a odpovídá bodům přepočteným na finance z předešlého roku (2012). Tyto body vyjel Kuba Smrž, což ale není podstatné.

Tuto částku bylo možné, jak někdo napsal rozdělit na mládež a do závodu Matěje nenominovat. Pak by ale v roce 2014 musel VV SZM tuto částku vrátit zpět MŠMT z nového rozpočtu (zase ji vzít třeba právě těm talentům, který si rok předtím podpořil).
Druhá varianta byla seriál WSBK neobsadit a tyto finance hned přeúčtovat zpět MŠMT jako nevyužité. Tím by byl ale seriál WSBK pro následující rok vyškrtnut z dotačního programu MŠMT (2014). Pokud by se našel jezdec, který by chtěl startovat v WSBK a vyjel si body, nedostal by (resp. FMS)ze zdrojů MŠMT ani korunu. Seriál by se musel opět přihlásit pro rok 2015.
Matěj svým startem zachoval možnost v následující sezóně startovat jakémukoli jezdci v seriálu WSBK a vyjet si body v celkovém hodnocení - resp. dotace z MŠMT pro rok 2015.

Jelikož předpokládám dle tvých příspěvků, že se orientuješ v motosportu, tak víš, že zajistit finance na sezónu je problém, ale připravit se na start v jediném závodě a snažit se uspět je ještě náročnější. Všechny ty spešl díly si následně můžeš strčit pod postel jako neprodejné.
Ale Tvůj názor, že je to podivné dělaní Ti nebudu vyvracet.

mamba54 (1340) napsal 23.09.2013 v 06:44+1

To nevím Akro. Zato ale vím, že Ty děláš pro motosport prd, ale kritika všeho a všech, ta Ti jde.

AKRO (-498) napsal 23.09.2013 v 01:18

Co Bůh činí, dobře činí! Že Mambo!

mamba54 (1340) napsal 21.09.2013 v 06:16-1+2

tulen Naprostý souhlas.

tulen. (391) napsal 20.09.2013 v 10:06-1+6

to bude mínusů za toho Matese, ale jak říkám... nic proti němu, jde o princip

tulen. (391) napsal 20.09.2013 v 10:03-2+10

jj, Abrahámův truc podnik a podobně jak tady někteří říkali není zase tak špatnej na závody jezdím pouze 20. sezonu a tím nemyslím pouze jednou za rok velkou cenu, ale nějak se mi nevybavuje kdy by celkovej vítěz dostal jakoukoliv cenu krom pohárku za výrobní cenu 300korun. Zarytí vyznavači autoklubu by mně mohli osvěžit paměť (ANO ceny byly ještě za pořádání BOBY Motion, ale to nebylo pod AČČR) Jediný co autoklub dokázal tak bylo, že zlikvidoval samostatně fungující ČESKÝ šampionát silničních motocyklů a to že převzal autoritu od tehdy dobře fungující ČMF. Doufám, že pro příští rok se šampionát znova pojede a bude si získávat přízeň jak jezdců tak i diváků. Na čem by CEMC měl ubrat je výše startovného. Jinak pro mnohé nestravitelnej Abrahám dokázal do té doby nemožné. Dostal i zahraniční podniky do televize což pod autoklubem jaksi nikdy nebylo pravidlem. To byl vždy pouze Most a Brno. Proti tomu u Abrahamové federace byl každý podnik CEMC na Nově (ačkoliv Novu nemám rád tak je to nejsilnější medium v ČR) a dokonce jsou v TV i přírodňáky což je plus pro vyznavače tohoto odvětví motocyklového sportu. A ještě abych srovnal úroveň CEMC a Alpe ze svého pohledu tak tam třída šestistovek jasně vyznívá pro cemc kdežto litry byly prozatím silnější v Alpe. Moto3 se bohužel zatím moc hodnotit nedají A neodpustím si ještě jednu vsuvku a to je sice rozdělovaní peněz od aččr... Nic proti rodině Smržů (jsou to taviči a skvělí závodnici), ale nikdy nebývalo zvykem aby jezdec dostal penize na start na divokou kartu a letos bezmála čtvrt milionu? Například Loni dostal Kuba smrž jako pravidelný účastník 350K... není to trošku nepoměr? divoká karta x celý seriál? Na evropu se letos rozdělí 160tisíc... když to rozdělíme cca 8 jezdci tak nemají ani na cestu...

mamba54 (1340) napsal 20.09.2013 v 07:29-1

Moto3 ? Patrně šlápnutí vedle.

VIZI (1420) napsal 20.09.2013 v 01:21-1

a kdo z nich má jistou účast v motogp ???

AKRO (-498) napsal 19.09.2013 v 22:07+1




TOPlist