Thruxton: Double Byrneho, Kuba Smrž dojel 10. a 12.

VRÁTIT SE ZPĚT KE ČLÁNKU

Vložení komentáře

Pokud chcete vložit komentář, tak se registrujte a přihlaste.
Komentáře
rejmondo (87) napsal 16.04.2013 v 18:24+1

Goga: plný souhlas a nechápu, proč to tady někteří "ultra"fans ženou do extrému. Že tady budu psát, že to jednou příjde, nemá smysl. Špičkový pilot zajede i na těch vratech ! Malý příklad: Mike Edwards startoval v letech 2007 a 2008 v 5 závodech evropských supermon na českém stroji Mali-Jawa. Krom jedinného, kdy měl poruchu během warm-lapu, ve všech zbylých stál na bedně. Do té doby věc nedosažitelná. Druhá věc je, že dojel motorku na pokraj smrti, což je ten zásadní rozdíl mezi piloty. Jet a jet na doraz.

joone (129) napsal 16.04.2013 v 11:21

Goga: význam slova právo je chápán jako vynutitelnost něčeho pro někoho na rozdíl od možnosti. Ale já hlavně apeloval na morálku a na to, že je rozdíl názor prezentovat veřejně a soukromě, i když v obou případech je potřeba ho prezentovat s rozumem.

Paulo (2561) napsal 15.04.2013 v 20:05+1

Z eM Gé Pé do Cé eR Té, jel jsem přes to Bé eS Bé, odskočil si v Cé É Cé a postom eS Bé Ká. Mezitím si na Manu, Té Té ještě umanu, možná zkusím eS eS Pé a pak i Í Dé eM ... Sorry ale trochu mi to Oggu u tebe připadalo jak od písnička Mládka

Goga (176) napsal 15.04.2013 v 18:52-1+3

Uvědomuji si, že zastávat se poměrně nepopulárního přispěvatele jako je Dante má svá úskalí ale přesto mi to nedá: Dante neřekl nic jiného, než co je zřejmé, Jakub Smrž je bezesporu dobrý jezdec, avšak není a asi ani nebude absolutní špička to snad cítíme všichni, ale neznamená to, že mu nefandím a že mu nepřeji dobrá výsledky ba, právě naopak z každého jeho dobrého výsledku mám velkou radost i když v BSB mi ji zatím nedělá, ale co není může být rozhodně ho nezatratím, stejně jak ho nezatratí Dante. To podobné platí i o K.Abrahámovi.Joone: co je to za nesmysl. že někdo nemá právo zapojit se do diskuse.Myslím, že diskuse je od toho aby se diskutovalo,tedy pokud někdo neporuší daný kodex a Dante ho podle mě neporušil, ostatně o tom nerozhoduješ Ty, ale Admin.

Ogg (387) napsal 15.04.2013 v 18:00+4

Tak diskuze větší, než u světovejch Wé eS Bé Ká, to tu dlouho nebylo. Hodně lidí tady má pravdu. Co je na tom těžkého pochopit? Kuba jezdí Bé eS Bé, kde jsou tratě, které nezná, jezdí opět s mašinou, která nemá žádné elektronické pomůcky a hlavně je to čtyřválec, který nezná tolik jako dvouválec.
Výsledky a samotný výkon jezdce + týmu + motocyklu jsou takové, jaké max. v tuto chvíli můžou být. Hlavně že jsou!
Na Hradě jsme spokojeni, Kubík závodí za peníze, a když se občas podívám na internet a mrknu na závod, tak se jeho jméno ukazuje od 10 - 15 místa, což je to, co jsme tak všichni asi na začátek čekali. Inu, buďme rádi, že mám svého jezdce tak v prestižním šampionatu jako je Bé eS Bé, ve kterém se narodilo tolik talentů, a kteří to dotáhli až do Cé eR Té!

A teď k těm jezdcům. Každý to má jinak. Haga zářil ve světovejch, v britských byl zklamání. Hopkins zářil v britských, ve světovejch byl zklamání. Co jezdec, to jiné kafe. Někdo je dobrej na klasických moderních dromech ve Wé eS Bé Ká, někomu jdou víc k srdci bojovné tratě se skokama, kde není kačírek ale hejno kopřiv s černými pneumatikami

A jestli má Kubík pracovat v obchodě s bráchou jak jsem teď četl na foru v odkaze? Na to je ještě čas, tím se může živit až jak bude po šedesátce v důchodu

Inu, nyní se musíme modlit, aby to bylo oficiální a aby byl Kubík vázán smlouvu a ne jen "podáním ruky". To je teď nejdůležitější.

Nechcete přece abychom viděli Kubíka v situaci jako nýnějšího jezdce u Effenbert, který nám hraje pěkné divadlo na startu, kde dělají že vše je ok, ale jakmile se rozsvítí červená světla, tak si hraji na to, že motorka je kaput

Biker_xx (2319) napsal 15.04.2013 v 17:15+1

Že vám vždycky jeden trotl stojí za tolik námahy...

Krata-xxx (60) napsal 15.04.2013 v 16:29

Ať si, kde kdo co chce, říká, já sázím na Kubíka!

Lajk (92) napsal 15.04.2013 v 15:53+2

Rado je klasickej prudic ze seznamu, nic vic...

tic-tac (330) napsal 15.04.2013 v 15:41+6

Ono je třeba hodnotit vždy celek. Ne jen jezdce, ale i co se děje v týmu, jaké jsou technické možnosti, jestli bylo možno testovat, mechaniky, znalost tratě apod. Jen připomenu loňskou premiéru Kuby, kdy jel prvně BSB na Aprilii v Assenu. Jeden trénink vyhrál a v kvalifikaci skončil na třetím místě. Výrazně se na tom podepsal i fakt, že Assen prostě Kubovi "jde". Bohužel v samotném závodě Kubovi nestíhal motor. Sice předvedl dobrý start a jel na druhém místě, jeho snažení ale hatila technika, která se ve 12 kole odporoučela v oblaku dýmu. Pak vypadala takhle-video čas 1:37
//www.youtube.com/watch?v=A3BjLJA1LW8
Ve druhém závodě opět problémy s technikou. Celkově měl ten tým problémy s technikou, pak může Kuba jezdit třeba jako Bůh, ale pokud se motorka rozsype, tak hold smůla. Bohužel začátek letošního roku nebyl taky ideální. Co se stalo víme, naštěstí se podařilo naskočit v jiném týmu do seriálu BSB. Bohužel ale uteklo spoustu času a i možností testovat. Díky tomu dnes Kuba řeší věci, jako je základní nastavení, které by jindy neřešil a jen vylepšoval a zlepšoval nějaký základní set up. Začátek roku co se týče počasí nebyl ani na závodech ideální. Každý trénink jiné podmínky, to se pak těžko kouzlí, když ani nemáš nastavený základ a pak jeď hranu. K tomu si přidejte jednání o sponzorech a další spoustě věcí, prostě psychická pohoda. Navíc totální neznalost některých tratí. Hraje to velkou roli. Padgetts naskočil taky na poslední chvíli, takže jak je samotný tým a vše kolem připraven na sezonu, si dokáže každý asi představit. Bohužel prostě tohle nejsou normální podmínky pro závodění na vrcholné úrovni se špičkovými výsledky. Podle toho taky posuzuju Kubovo snažení a to bez růžových brýlí. Za daných podmínek jsem rád, že se ani jednou nevyválel v kačeru a pokaždé to alespoň dovezl do cíle, z toho 3x na bodech. To je zase můj pohled na věc. Chápu, že v telce je vidět jen ta motorka na roštu a jak se jezdí dokola. To kolem se nějak pomíjí. Hraje to ale strašně velkou roli.

dante.peklo (951) napsal 15.04.2013 v 15:21

IvanDvoutakťák:
Tak to je jasný, ta "vrata od stodoly" jsem převzal z místních diskuzí, kdy je, nebo bylo toto stále každou chvíli používáno fanatickými fans Rossiho a jiných jezdců.. Je to toiž docela usměvné přirovnání, ne..?

IvanDvoutakťák (5074) napsal 15.04.2013 v 14:56

Dante, napsal jsi to sám - jsme JEN fandové
Ovšem na "na vratech od stodoly" nezajede NIKDO .
Říkat to, je docela naivní

PityGPX (949) napsal 15.04.2013 v 14:17

Lajk: no tak napsal svůj názor na forum. Tady psát nemůže nebot se dohádal s Paťanem a dostal ban.

Lajk (92) napsal 15.04.2013 v 13:41+1

Pity, otevru odkaz a vidim prispevek od dementa Rada...fuj...tak to hned radsi zavru... asi takhle to tady je na m.cz...

Paťan (361) napsal 15.04.2013 v 12:54-1+3

tic-tac 11:43 naprostý souhlas a jesm rád, že se k nám tyhle informace vůbec dostanou, byť třeba právě přes tebe a ne nějakou ofiko cestou. o to víc mi přijde logičtější kubův výkon v bsb, když člověk ví, že má pod zadkem něco, co ovládá jen jezdec a ne počítač. o tom, že ve wsbk se motorka (elektronika) přenastavuje několikrát za jeden okruh jsem nevěděl. díky za to!

každý z nás/vás má tu možnost (pokud vám teda není víc jak 30, protože ve 30ti jsou už všichni jezdci odepsaní - podle místních expertů) si to vyzkoušet, můžete jet stejný podnik jako jakub, jako pešek,... sežeňte si sponzory, nebo si sežeňte manažery který to udělají za vás a můžete se předvést. každý má tu možnost a každý se svým životem a schopnostma může naložit podle svého.

dante.peklo (951) napsal 15.04.2013 v 12:42

bobus:
Souhlas.. To už jsem psal podobně pod jiným článkem, myslím že u Padáji.. Ale momentální zklamání z výkonů občas ovládnou emoce

dante.peklo (951) napsal 15.04.2013 v 12:39

joone
No mě teda nepřijde že bych psal něco vyloženě nevhodného, nebo něco urážejícího, je to jen můj názor, ať kladný a opěvný na toho každého jezdce, nebo téma, nebo záporný, který jsem si sem "dovolil" napsat a každý má přece právo/možnost se k němu vyjádřit také a to buď souhlasně, nebo negativně..
Jinak samozřejmě je blbost aby se jezdci účastnili všech diskuzí, to by pak nedělali nic jiného, v tom s tebou souhlasím

bobus (255) napsal 15.04.2013 v 12:39+1

Chce to prostě nějaký čas dejme "našim klukům", oběma Kubíkům a Karlovi cca 5 závodů čas a potom je můžeme začít hodnotit
Pokud bude mít někdo z nich "5x smůlu", tak to asi nebude jenom smůla
Nemá cenu je tvrdě kritizovat hned na začátku sezózy

PityGPX (949) napsal 15.04.2013 v 12:34

O BSB a výkon K. Smrže se hodnotí i zde

//www.motorkari...mp;fid=25&pgr=69

joone (129) napsal 15.04.2013 v 11:54+4

dante.peklo: Se majitelem serveru to nemá co dělat. Majitel má mazat jen to co porušuje zákon (a to co si uzná za vhodné případně, je to zkrátka jeho pískoviště).
To, že tu mají MOŽNOST se vyjádřit/obhájit dotčené osoby je hodně donquijotská MOŽNOST, Ty po nich chceš, aby se obhajovali před každým volem co někde něco napíše? Nebo se mají obhajovat jen tady na těchto stránkách? A nevíš kde na to mají brát čas a sílu? Je to pěkná blbost teda.
Máme VÝSADU, že si tu můžeme poměrně svobodně diskutovat a bylo by na místě, si toho náležitě vážit a rozumně to uchopit.
MORÁLKA nám nemá dovolit psát co často píšeme, zkus ten můj výplod pochopit, nebyl zaměřen nějak ošklivě proti tobě.

dante.peklo (951) napsal 15.04.2013 v 11:53

tic-tac:
Tak samozřejmě že ty Hondy a bajky vůbec jsou v BSB a SBK jiné a to jak v elektronice, v možnostech nastavení atd.. Mě jde spíš o jezdci a v podstatě o schopnosti (umu) přizpůsobit se..

dante.peklo (951) napsal 15.04.2013 v 11:49

1100Virago:
No když na to koukáš takhle, tak by ho v tom případě měl Kuba v podstatě porážet pokaždé, pokud by dojeli..
Já myslím, že v to to nebude..

tic-tac (330) napsal 15.04.2013 v 11:43+4

dante.peklo: k tomu ti řeknu pouze jednu věc. V SBK se na motorce dá nastavit tisíce věcí. Když začneme u startu, tak launch control. Dále lze v SBK nastavit na motorce změnu spousty funkcí zatáčku od zatáčky, rovinku od rovinky. Počínaje palivovýma mapama a konče prokluzem kol. V SBK ta motorka přesně ví, v jakém je úseku trati, náklonu apod. a podle toho se vše, co se má přenastavit, přenastaví. A to automaticky. U Aprilie se tuším k stanovení přesné pozice na trati používá GPS, Ducati to má řešeno počítadlama a snímačema náklonu. Oproti tomu v BSB na tohleto vše zapomeň. Launch control a ostatní elektronické vychytávky nejsou. Na rok 2012 byla pravidly zakázána kontrola trakce a zavedena standartní ECU. Před sezonou 2012 na to byl v BSB připraven navíc test, aby se na těch syrových bajkách jezdci nepozabíjeli. A kolik jich tenkrát polehalo se dá dohledat. Takže asi tak jen lehce kolem techniky. Jestli je rozdíl sednout na motorku bez elektronických fičur a jet hranu, když jsi do té doby mohl spoléhat ve spoustě věcí na elektroniku, nebo to rozdíl není, nechám na vyhodnocení každému zvlášť. Jinak jo, je to strašně jednoduché, sednu a jedu co to dá.

SoulTrain21 (753) napsal 15.04.2013 v 11:36

Oprava:honda ten kate s hondou v BSB..

1100Virago (3052) napsal 15.04.2013 v 11:27

dante.peklo: Guintoli má se čtyřválci mnohem víc zkueností než Kuba. Jezdil je už dříve v MotoGP i BSB a WSBK, takže přechod na Aprilii měl jednodušší. A na Ducati ho Smrž dokázal několikrát porazit.

SoulTrain21 (753) napsal 15.04.2013 v 11:22

Co ma spolecneho Honda Ten Kate s Hondou ve wsbk?

Lajk (92) napsal 15.04.2013 v 11:20

Dante ale Honda ve WSBK a BSB je uplne neco jinyho..., vubec srovnavat WSBK A BSB nejde, rozhodne ne po technicke strance. Mimo jine Scassa jel taky v roce 2011 BSB u Padgets.

Lajk (92) napsal 15.04.2013 v 11:16+2

joone to napsal presne!!!

dante.peklo (951) napsal 15.04.2013 v 10:59-1

tic-tac:
Sice pod jiným článkem, ale trošku poměr tu je:
Podívej na Guintiho v SBK, byl také zvyklej na Duknu, stejně jako Kuba, dvou vál, zajížděné podobné výsledky jako Kuba a jak teď řádí na té Aprilce, myslím že v tom to není, Kuba totiž i na té Aprilce kdysi zajel dobré závody, takže mi to přijde jako trochu výmluva, ta Honda co má teď zase tak dobrej matroš jako celek nebude, nehledě na to, že má Hondice problém i v SBK a Rea se na ní tak trochu "trápí" a nestíhá..

tic-tac (330) napsal 15.04.2013 v 10:50

Kuba po prvním závodě: "Sice jsem konečně nahlédl do top10, ale ke spokojenosti mi chyběl dobrý start. Jinak časy byly v druhé půlce srovnatelné s top5. Do druhé jizdy budeme muset udělat pár změn na pérování, protože během vikendu nebylo moc kdy pracovat na nastavení. Snad se mi povede lepší start. Příští týden testujeme v Knockhillu, tak starty budou úkol číslo jedna. Během závodního víkendu si můžu zkusit jen jeden za trénink a téměř celou svou kariéru v sbk jsem startoval na dvouválci a navíc s pomocí launch control"

dante.peklo (951) napsal 15.04.2013 v 10:46+1

joone:
Právo, nebo možnost vyjádřit se určuje majitel serveru, nebo domény, nemyslíš..? Admin může přece může vymazat ty příspěvky, nebo rovnou bloknout toho kterého návštěvníka, jehož příspěvky mu nejsou po chuti.. Ale zase pokud bych neměl já nebo ostatní tuto volbumožnosti komentovat či diskutovat, tak je to k ničemu, tato doba temna snad už pominula..?
Ale to PPRÁVO vyjádřit se ke článku a tím pádem se zapojit zde mají přece i ti závodníci, ne..? Pokud jim to za to nestojí, tak ať se se svými pocity vyrovnají sami.. Ona ta kritika také někdy neškodí a v neposlední řadě nemusí ty diskuze číst, pokud se obávají, že tam na ně nebude pěna jen samá chvála..

Předchozí
1 2
Následující



TOPlist