Vstupenky na GP České republiky 2014 jsou již v prodeji

Závěr roku patří předprodeji vstupenek na Velkou cenu České republiky na Masarykově okruhu v Brně. V kalendáři seriálu MotoGP má závodní víkend v Brně stanoven termín 15. až 17. srpna 2014, takže neváhejte a využijte čtyřicetiprocentní slevy.

Také letos je pro fanoušky závodění na dvou kolech připravena speciální akce v rámci předprodeje vstupenek na Velkou cenu České republiky. Do 15.ledna 2014 je možné vstupenky objednat se slevou 40 procent, což znamená, že vstupenka na přírodní tribuny je nyní dostupná už od 1190 Kč. Konkrétní informace o cenách a způsobu objednávání naleznete zde.

Pro motorkáře je tu velmi zajímavá akce stanování jen pár metrů od závodní dráhy. Celé tři dny můžete stanovat přímo na tribuně A a vyhnete se tak nekonečným frontám při příjezdu nebo odjezdu z areálu Automotodromu v Brně. Máte k dispozici hlídané parkoviště, občerstvení a kulturní program. Kapacita je ale omezena na 200 stanů (max. 400 osob), takže je dobré si s objednávkou pospíšit. Více informací zde.
V příštím roce uvidíme závodit v mistrovství světa, kromě zahraničních hvězd, také minimálně tři jezdce z České republiky. V nejnižší kubatuře Moto3 je to Jakub Kornfeil, který se v létě příštího roku představí domácím fanouškům v nových barvách týmu Calvo, s nímž letos vyhrál titul mistra světa Španěl Maverick Viňales. Český závodník pojede pátou kompletní sezonu a je odhodlán bojovat o přední pozice.

V třídě Moto3 už Jakub Kornfeil nebude sám, protože Česká republika má v nejnižší kubatuře dalšího zástupce v podobě nováčka Karla Haniky, který v roce 2013 vyhrál Red Bull Rookies Cup a v roce 2014 bude hájit barvy tovární stáje KTM. Hanika už v prvních testech předvedl, že je rychlý a jakmile se přizpůsobí novým podmínkám, klidně může být obávaným soupeřem i zkušenějším borcům v sedlech čtyřdobých čtvrtlitrů.
V prestižní královské kubatuře MotoGP závodí brněnský závodník Karel Abraham, jehož motocyklem bude v sezoně 2014 Honda RCV1000R. Už nyní tento stroj nové kategorie “Open“ zaznamenává velmi pozitivní ohlasy, takže je důvod se domnívat, že s tímto motocyklem dokáže Karel Abraham úspěšně čelit konkurenci královské MotoGP.

Tito tři mladí a talentovaní Češi snad ani nemůžou být lepší pozvánku na závodní okruh Automotodromu v Brně, kde se v polovině srpna odehraje světové představení velikánů tohoto sportu.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)




TOPlist