V Mostě další pódium

Tomáš Holubec absolvoval náročný víkend na autodromu v Mostě, kde vybojoval druhé místo v Mezinárodním Mistrovství České republiky Superstock 600.

Tomáš Holubec nastoupil na severočeském okruhu v Mostě k dalšímu závodu Mezinárodního Mistrovství České republiky Superstock 600. Během páteční kvalifikace si zajistil předběžné první místo mezi jezdci s českou licencí, když byl klasifikován jako pátý jezdec šampionátu Alpe Adria Superstock 600. Během sobotního programu zaostal za svým pátečním časem 1:45,905 o dvě desetiny, a tak do samotného závodu startoval z osmé pozice, když byl v kvalifikaci druhým nejlepším jezdcem z České republiky. V samotném závodě poté Tom předvedl bojovný výkon, když po celý závod sváděl souboj především s Maďarem Tolnaiem. Po náročných 12. kolech vybojoval Tomáš Holubec skvělé páté místo, které pro něj znamenalo zároveň 20 bodů udělovaných za druhou pozici do celkového hodnocení MEZ MČR.
Tomáš Holubec:
"Byl to náročný víkend, který se konal především za velmi teplého počasí. Ve čtvrtek jsem si zde zkoušel nový motocykl, který mám zapůjčený od pana Müllera. Je to Yamaha YZF R6 modelové řady 2005 a oproti mé motorce je velmi rychlá. V pátek se mi podařilo v kvalifikaci zvítězit mezi českými jezdci, a i když mě v sobotu předstihl Michal Drobný, byl jsem spokojen. Do nedělního závodu se mi podařilo opět dobře odstartovat. Pak jsem bojoval s Maďarem Tolnaiem. Několikrát jsme si vyměnili pozici, ale já jsem si uvědomil, že bude dobré šetři pneumatiky do posledních kol, protože až tam se bude rozhodovat. To se mi vyplatilo, což dokládá i to, že předposlední kolo závodu bylo i mým nejrychlejším. Nakonec jsem klasifikovaný na pátém místě Alpe adrie a na druhém v Mistrovství republiky. Jsem s tím spokojený. Děkuji všem mým sponzorům a zvláště pak panu Müllerovi. Nyní mě čeká měsíc přestávka a pak další závod na Hungaroringu. Doufám, že se mi podaří opět vybojovat pódium."

Informace o redaktorovi

Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist