Tomášková je šampionkou seriálu Alpe Adria

Češka Romana Tomášková vyhrála v závěrečném podniku sezony seriálu Alpe Adria na Slovakiaringu titul v kategorii Moto3. Stala se tak vůbec první ženou, která v tomto motocyklovém šampionátu dosáhla až na samotný vrchol.

K poslednímu letošnímu závodu seriálu Alpe Adria na Slovakiaringu jsme cestovali s nadějí, že se nám podaří splnit náš tajný předsezonní cíl, vyhrát celý seriál. Nakonec se to podařilo, ačkoliv to nebylo vůbec tak jednoduché, jak by se mohlo před tímto závodem zdát. Ke všem našim soupeřům se navíc přidalo i počasí, které zlobilo celý víkend.

volné tréninky i samotná kvalifikace naznačovaly, že končící se sezóna se rovněž podepsala na našem stroji a výsledkem byly poněkud horší zajížděné časy, než jsme očekávali. Hned první závod v sobotu nám všem přidělal hodně vrásek na čelech.

Romana po startu z první řady už ve druhé zatáčce zpomalila a odstavila stroj ke svodidlům. Příčinou byla porucha spojky. Pak už jen sledovala svoje šťastnější soupeře, jak "ukusují" z jejího bodového náskoku. Po tomto závodě se v našem stanu svítilo hodně dlouho do noci … .
Před rozhodujícím nedělním závodem začalo znovu pršet. Taktika byla jasná. Nepouštět se do žádných zběsilých soubojů, hlídat si své největší soupeře, Settima a Manzziho, a hlavně dojet. Romča svůj ůkol splnila dokonale. Nakonec z toho bylo čtvrté místo v cíli, které bezpečně zajistilo, že poprvé v dlouhé historii šampionátu Alpe Adria zvítězila v celkové klasifikaci příslušnice něžného pohlaví! Pocit štěstí i úlevy zalil nejen ji, ale i všechny členy týmu.

„Jsem ráda, že se to nakonec podařilo,“ uvedla spokojená Romana Tomášková. „Přitom začátek sezóny byl složitý, zejména po mém zranění na Pannonii. Teď ještě, aby mi na třetí pokus konečně vyšel treninkový camp pro Red Bull, kde jsem poslala přihlášku. Mám však obavu, zdai by pro tento seriál byli průchodní dva jezdci z České republiky. Dosud se tak nikdy nestalo.“

„Chtěla bych poděkovat všem našim sponzorům jakými jsou Claris Drake, PER oil značkové oleje.cz, JTR, Subway, Roháč&Fejta, Sebimoto,YACCO, by Graphic Studio, Město Blansko a Listy regionů, bez kterých by nebylo možné dosahovat těchto výsledků. Také chci poděkovat svému tátovi, členům našeho týmu a všem lidem, kteří mi fandí. Zvláštní vzpomínku a poděkování chci v této chvíli věnovat i panu Otto Hilburgerovi, který stál u mých začátků a dnešního dne se bohužel nedožil.“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist