Tomášková: Až na sobotu jsem s výsledkem spokojená

Česká motocyklová závodnice Romana Tomášková nastoupila do víkendu v Mostě s odhodláním si na konto připsat maximum možných bodů. Do závodu nejnižší kubatury se kvalifikovala jako druhá, ale porucha brzdy těsně před startem sobotního závodu ji šanci bojovat vzala. Vše si vynahradila v neděli, protože to cílem projela druhá.

V tiskové zprávě týmu PaM Racing se píše: Při dalším závodě AA na okruhu v Mostu jsme chtěli uspět co nejlépe. Proto jsme přijeli s předstihem a celou dobu věnovali pečlivé přípravě stroje. Už od prvních volných jízd až po kvalifikace se ukazovalo, že naše snaha nebyla marná, když Romana zajížděla druhé nejrychlejší časy za tovární FGR. Svoje kvalifikační maximum zlepšila oproti loňsku o 1,8 sekundy na kolo.

Bohužel, nečekaná porucha přední brzdy ještě v zaváděcím kole sobotního závodu jí znemožnila start. Neobešlo se to bez slziček. O to větší bylo její odhodlání uspět ve druhém závodu, který se jel v neděli. Od samého začátku dokazovala, že jezdit umí. Na vedoucího Gbelce, pro kterého mimo technického zázemí hovoří zejména nepoměrně větší vyježděnost, to pochopitelně nestačilo, ale se zbytkem pole si poradila suverénně a to včetně Švéda Wilje, který byl v sobotu druhý.

„Až na tu sobotu jsem se svým výsledkem spokojená,“ uvedla po druhém závodě v Mostě Romana Tomášková. „Zlepšila jsem si svůj nejlepší čas na tomto okruhu o 2,1 sekundy na kolo. Ve srovnání s minulým rokem jsem také snížila ztrátu na FGR o 23 sekund na celý závod, kde jsem také dosáhla o 2,5 kilometru za hodinu lepšího průměru. Takže můžu říct, že celkem spokojenost. Jen to vedro nemuselo být tak velké.“

Nebýt sobotního výpadku, mohli jsme z letošního Mostu odjíždět stoprocentně spokojeni. I tak naše poděkování zaslouží naši sponzoři CLARIS DRAKE, PER-oil značkové oleje cz, JTR, Subway, PSÍ, Sebimoto, DLtech, Roháč & Fejta, SMALT, Hilburger a další naši příznivci, bez nichž bychom podobných výsledků nedosáhli.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist