První vítězství mezi Supersporty!

Na maďarském okruhu Pannonia-Ring pokračoval český silniční šampionát motocyklů, Václav Bittman si dojel pro své první republikové vítězství mezi šestkaři.

Václav Bittman nastoupil na maďarském okruhu Pannonia-Ring ke druhému závodu Mezinárodního Mistrovství České Republiky, který se jel opět v rámci Alpe Adria Cupu. Vašek do závodu startoval ze druhého místa v první řadě, když v kvalifikaci nestačil pouze na rychlého Rakušana Kerbla. V samotném závodě se poté středočeský jezdec propracoval na čelo skupiny, která bojovala za ujíždějícím Kerblem o druhou pozici. V polovině závodu se na chvilku spustil drobný deštík, Vašek nechtěl riskovat pád a své tempo zvolnil. Toho využili jeho největší soupeři a našeho jezdce předjeli. Ten v závěru závodu již jistil první místo v hodnocení republikového šampionátu, kde si dojel pro své první vítězství ve třídě Supersport, když za svá záda odsunul druhého Jiřího Fejtu a třetího Jiřího Brože. V hodnocení Alpe Adria poté dokončil závod na dobrém čtvrtém místě.
Václav Bittman
Po druhém místě v kvalifikaci jsem si věřil i do závodu. Kerbl nám sice odjel, ale já se postupně dostal na čelo skupiny bojující o druhé místo. Zde jsem jel ve vedení až do doby, než začalo lehce poprchávat. Nechtěl jsem havarovat a tím pokazit všechnu dosavadní práci, a tak jsem zvolnil, ovšem ostatní nezvolnili a ujeli mi. V závěru, když už zase nepršelo, tak jsem se je pokoušel dojet, ale nešlo to. Raději jsem tedy přestal riskovat a soustředil se na udržení vítězství v našem mistráku, kde jsem nyní na prvním místě. Dalším závodem bude republika v Mostě a tak doufám, že tam potvrdím současnou formu.
www.vaclavbittman.com

Informace o redaktorovi

Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist