Premiéra Lenky Viktorové v Alpe Adrii

Ve dnech 12. až 14.září 2014 uspořádali na okruhu Slovakiaring poslední podnik motocyklového seriálu Alpe Adria do něhož v kategorii Superbike nastoupila česká jezdkyně Lenka Viktorová. Ta si vedla nad očekávání dobře už při pátečních trénincích, kdy figurovala kolem třinácté pozice.

Na sobotní kvalifikaci vysvitlo slunce a Lenka si vyjela pětatřicátou pozici na roštu. V závodě sváděla pěkné souboje a bylo z toho dvaatřicáté místo a vylepšení osobního rekordu o sedm vteřin. Je vidět, že Lence nový motocykl Kawasaki svědčí a doufáme, že se takto bude posouvat dále.
„Lenka se projevila jako pravá závodnice a ukázalo se, že trénink je podstatou všeho úspěchu, a když se poctivý trénink spojí s motocyklem nejnovější konstrukce, tak zde létají zlepšení osobních rekordů jeden za druhým,“ uvedl Václav Kout. „Lence bych pogratuloval jako celému realizačnímu týmu, který Lenku doprovodil na Slovakiaring a popřál pro nadcházející víkend stejně dobré časy na Hungaroringu jako na Slovensku.“

Lenka Viktorová víkend na Slovakiaringu komentovala slovy: „Šampionát Alpe Adria byl pro mě velkou výzvou, kde jsem měla možnost porovnat síly s vynikajícími jezdci. V prvním závodě jsem si nedávala velké šance na úspěch, přesto mě velmi překvapily mé časy na mokru v porovnání se zkušenými jezdci."
„Na suchém povrchu už můj čas tak optimální nebyl, ale přesto jsem si závod užila a pro příště vím, že je důležité mít „ostré lokty“ a nebát se předjíždět. Tímto děkuji celému týmu za skvěle odvedenou práci a podporu.“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist