Pátý podnik seriálu Alpe Adria v Poznani

První víkend v srpnu byl termínem pro pátý podnik seriálu Alpe Adria, který uspořádali na čtyřkilometrovém okruhu v Poznani. Velmi dobře si v Polsku vedli čeští závodníci, protože double získala v třídě Moto3 Romana Tomášková, Igor Kaláb v třídě Supersport a Jan Halbich v třídě Superbike. Jedno vítězství si na konto připsal také Michal Filla z třídy Supersport 1000.

125SP/GP + Moto3 – Závod (1-2)

Do prvního závodu nejnižší kubatury startovala v polské Poznani z pole position česká závodnice Romana Tomášková, která závodí s motocyklem Honda třídy Moto3. Po své pravici měla na startu Poláka Marcela Bezulskiho a italského závodníka Danila Di Giorgia, který jel na stroji třídy 125SP. První sobotní klání vyhrála Romana Tomášková náskokem víc jak minuty před domácím Bezulskim a třetím Di Giorgiem, který byl nejlepší v třídě 125SP.

125SP/GP + Moto3 – závod (1) 9kol
2.srpna 2014 – Poznaň, Polsko

AAC 125SP_GP + Moto3 Race 1.pdf

Druhý závod na deset kol jeli jezdci nejnižší kubatury v neděli a stejně jak o den dříve do něj odstartovala jako první Romana Tomášková. Ta s motocyklem Moto3 nezaváhala a vyhrála také druhý závod. Z poznaňské mise, která sice nenabízela zvlášť vysoký počet závodníků, Tomášková vytěžila maximum a v průběžném hodnocení je nyní druhá se ztrátou osmi bodů na lídra seriálu Nicola Settima. Ital v prvním klání bodoval čtvrtým a ve druhém druhým místem. V kategorii 125SP bral plný počet bodů vítěz sobotního závodu a lídr seriálu Danilo Di Giorgio, který má v této chvíli 199 bodů a náskok na druhého v pořadí Maďara Balinta Kovacse v podobě čtyřiapadesáti bodů.

125SP/GP + Moto3 – závod (2) 10kol
3.srpna 2014 – Poznaň, Polsko
AAC 125SP_GP + Moto3 Race 2.pdf

Superstock 600 + Supersport – Závod (1-2)

První závod šestistovek vyhrál vedoucí jezdec průběžného hodnocení Janos Chrobak. Maďar závodí na Triumphu a druhému jezdci v třídě Superstock 600, domácímu Danielu Bukowskimu, nadělil přes šest sekund. Třetí místo obsadil Rakušan Jochen Rotter, který jede stejně jako Polák na motocyklu značky Suzuki.

Supersportovou kategorii ovládl český závodník Igor Kaláb. Ten v sedle Triumphu vyhrál první závod náskokem přes dvaadvacet sekund, což mu přineslo maximum možných bodů. Druhé místo obsadil Rakušan Kevin Kreutzer a třetí byl domácí závodník Yamahy Szymon Strankowski. Z českých závodníků bodoval šestým místem Josef Pončík a osmý Michal Chalupa.

Superstock 600 + Supersport – závod (1) 12kol
2.srpna 2014 – Poznaň, Polsko
AAC Superstock 6oo Race 1.pdf
AAC Supersport Race 1.pdf

Druhý závod kategorie Superstock 600 dopadl stejně jako ten první. Vyhrál Janos Chrobak před Danielem Bukowskim a Jochenem Rotterem. Maďar Chrobak si z Poznaně odváží maximum a v průběžném hodnocení mu patří 174 bodů. Nyní má třicetibodovou výhodu před druhým Rakušanem Jochenem Rotterem a velkou šanci letošní šampionát vyhrát.

Také ve druhém klání třídy Supersport dominoval závodnímu poli český závodník Igor Kaláb a v Poznani si na konto připsal zlatý double. Za sebou nechal oba domácí závodníky Sebastiena Zielinskiho a Szymona Strankowskiho. Také ve druhém závodu si na konto připsali bodovaný výsledek další dva Češi, šestý Josef Pončík a osmý Michal Chalupa.

V průběžném hodnocení šampionátu je Igor Kaláb s 202 body vedoucím závodníkem a má velkou šanci letošní ročník vyhrát, protože už nyní vede náskokem jednasedmdesáti bodů před druhým v pořadí Rakušanem Kevinem Kreuzerem. Průběžně třetí je Josef Pončík, čtvrtý David Látr a pátý Michal Chalupa.

Superstock 600 + Supersport – závod (2) 15kol
3.srpna 2014 – Poznaň, Polsko
AAC Superstock 6oo Race 2.pdf
AAC Supersport Race 2.pdf

Superstock 1000 + Superbike – Závod (1-2)

Společný závod jeli v Poznani také jezdci tříd Superstock 1000 a Superbike. V obou kubaturách má Česká republika své jezdce a v obou případech natolik úspěšné, že slavili vítězství. V kategorii Superstock 1000 to byl Michal Filla, který porazil jak Marka Szkopka, tak třetího Marka Jermana. V třídě Superbike slavil vítězství Jan Halbich, jenž nedal šanci ani jednomu z domácích. Druhé místo obsadil Pawel Szkopek a třetí Irineusz Sikora. Z českých jezdců bodoval sedmý David Ouředníček, desátý Richard Balcar a dvanáctý Uwe Leonardt.

Superstock 1000 + Superbike – závod (1) 16kol
2.srpna 2014 – Poznaň, Polsko
AAC Superstock 1000 Race 1.pdf
AAC Superbike Race 1.pdf

Z plného počtu bodů se v kategorii Superstock 1000 radoval Slovinec Marko Jerman, který porazil Bulhara Martina Choye a Poláka Marcina Walkowiaka. První tři jezdci také závodili na třech motocyklech různých výrobců – Kawasaki, BMW a Ducati. Stupně vítězů byly tentokrát bez české účasti, protože Michal Filla v závodu bodoval čtvrtým místem. To ho také stálo průběžné vedení, protože nyní je s náskokem tří bodů lídrem seriálu Marko Jerman.

V kategorii Superbike získal double Jan Halbich, jenž znovu nedal šanci domácím závodníkům. Druhý skončil Ireneusz Sikora, třetí Pawel Szkopek. Z českých jezdců byl pátý Michal Šembera, devátý David Ouředníček a čtrnáctý Uwe Leonardt.

Dalším plným počtem bodů Jan Halbich jen potvrdil dominanci mezi jezdci superbiků, kde je prvním jezdcem v tabulce průběžného hodnocení s náskokem osmadevadesáti bodů. To už je solidní porce a dobrá výhoda dotáhnout své snažení do úspěšného konce.

Předposlední podnik seriálu Alpe Adria je na programu v polovině srpna na Hungaroringu.

Superstock 1000 + Superbike – závod (2) 13kol
3.srpna 2014 – Poznaň, Polsko
AAC Superstock 1000 Race 2.pdf
AAC Superbike Race 2.pdf

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist