Novinky u FGR

Tentokráte začneme povídání o ústecké firmičce u závodních motocyklů FGR 125 GP.

Pro letošní sezónu se podařilo sestavit v týmu Miroslava Felgra nový tým, kde především jezdci jsou největší devízou, neboť budou vyslyšeni všichni fanoušci, kteří chtěli v týmu dva Čechy. Prvním z nich je loňský český mistr a vítěz šampionátu Alpe Adria, Brňák Kája Hanika, a tím druhým jezdec šampionátu Red Bull rookies Cup Tomáš Vavrouš z Pardubic! V plánu má tým MOTO FGR kompletní české mistrovství a doplňkově 4 závody německého IDM. "Toto pondělí proběhl test v Brně s Karlem Hanikou a ve středu odjíždíme na první závod na Hungaroring," sdělil P.R. Luboš Felgr.

Podařilo se nám získal vyjádření od Tomáše Vavrouše :
,, I když je letošní sezona v RedBull cupu ještě náročnější než vloni, protože je víc závodů, jsem rád že se podařila domluvit spolupráce s tak profesionálním týmem jakým FGR je... jsem rád, že se budu moci ukázat i českým fanouškům,protože popravdě jsem toho v Čechách nikdy moc neodjezdil ,protože jsme pořád někde venku... :) domluvili jsme se na účasti v Mezinárodním mistrovství ČR, což je samozřejmě důležité i pro moje partnery a sponzory..FGR je v podstatě jediný profesionální tým v Čechách a hodně se na tu spolupráci těším.. je to poslední rok dvoutaktů a my všichni samozřejmě přemýšlíme i nad další budoucností a další cestou...ale ted se musíme soustředit na první závod na Hungaroringu.Myslím, že nebude problém si zvyknout na jinou motorku, na mechaniky a vůbec na celý tým..první testy a nastavení motorky podle mého doufám zvládneme ve čtvrtek. Hned po Hungaroringu letím za tátou do Španělska a přesuneme se na Estoril k dalšímu závodu RedBullu..,,
A teď nakousneme i novinku, šestiválec MIDALU. Věřte, že tým lidí na tomto projektu pracuje na plné obrátky. Prototyp motocyklu prošel začátkem dubna úspěšně homologačními zkouškami na polygonu ve Vysokém Mýtě, získal zelená čísla a od května ho budeme moci potkávat na východočeských silnicích. Příští týden také dojde k předání projektu Ministerstvu průmyslu a obchodu, kdy proběhne závěrečné oponentní řízení. Pokračuje také výroba nulté série šesti kusů a dodělává se finální verze motocyklu pro dva jezdce.

Vše a ještě o trochu více na webovkách www.motofgr.com, kde v blízké době přibude jedna zajímavá aplikace.

Informace o redaktorovi

TZ - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist