Michal Filla po prvních testech

Michal Filla přestoupil po konci loňské sezóny mezi čtyřtaktní jezdce, své první seznámení s novou technikou absolvoval na španělských okruzích Albacete a Valencia.

Sympatický motocyklový závodník Michal Filla ze Šlapanic, který je pověstný svým neustálým úsměvem a dobrou náladou, absolvoval na začátku tohoto roku testování Dunlop, která probíhala na okruzích Albacete a Valencia. Český šampión třídy 250 ccm z posledních dvou let ukončil po sezóně 2006 své působení mezi „dvoutaktáři“ a dál svou kariéru nasměroval pod křídla nejpočetnější motocyklové enklávy, která si říká čtyřtakty. Nyní Michal již opět vedle finální přípravy na sezónu chodí do školy. V čase jeho volna tedy bylo namístě se zeptat, jak se mu při testech dařilo.


„Tak bylo to moje první svezení na čtyřtaktní motorce a pro tým to bylo taky první testování,“ říká Michal Filla, kterého letos s Yamanou YZF R6 uvidíme v evropském a republikovém šampionátu třídy supersport, kde bude společně s Radkem Rousem hájit barvy Klub Racing Teamu Znojmo. „Organizátorem testů byl Dunlop, který platil trať i boxy. Jezdilo se nejprve tři dny v Albacete, pak byl den volna na přejezd a potom dva dny testování ve Valencii. S motorkou se vlastně pořád teprve seznamuju, je to celé trošku těžkopádnější, ale výkon motoru je pěkný. Zatím mi asi největší problémy dělají nájezdy do zatáček, celkově z toho pořád mám ovšem respekt. Ale každým dnem jsem zlepšoval časy a přibližoval se výborné konkurenci, která na testech byla. Ovšem uvědomoval jsem si, že časy zde nebyly důležité. Mým hlavním cílem bylo najezdit co nejvíce kilometrů a to se mi docela povedlo. Ani motorka nebyla zrovna v závodní verzi, především podvozek byl standardní, ale to se snad do prvního závodu vyřeší. Tým pracoval bez problémů a také týmový kolega Radek Rous jezdil ve výborné pohodě. Další testování je naplánováno na 11. a 12. dubna do Brna. Tak uvidíme, jak to půjde tam.“

Informace o redaktorovi

Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist