Javor druhý v Maďarsku

Michal javůrek, závodník propagující na svém motocyklu stránky www.racing.motorkari.cz, absolvoval další závod Přeboru České republiky volné třídy přes 600 ccm.

Tento závod se konal na maďarském okruhu Hungaroring a Michal k němu přijel s cílem dobít další pódiový výsledek, vždyť právě maďarský okruh patří k jeho nejoblíbenějším, a právě na tomto okruhu slavil své prozatím jediné vítězství.
Již samotná kvalifikace naznačila, že by Javor svůj cíl mohl splnit, když zajel druhý nejlepší čas. Bohužel chyba při druhé kvalifikaci ho stále první řadu, a tak markvartický jezdec do závodu nastupoval až ze šesté pozice. Start závodu se mu ovšem opět znamenitě povedl, když po průjezdu první zatáčkou figuroval na třetím místě. Později sice předjel Javora vedoucí jezdec celkového pořadí Přeboru ČR Aleš Halámek, ale druhé místo v cíli závodu bylo dalším vynikajícím výsledkem v jeho krátké motocyklové kariéře.
Michal Javůrek:
"Do Maďarska jsme odjížděli ve středu navečer a čtvrteční den jsem chtěl věnovat tréninku, což se mi díky špatnému počasí nepodařilo a z plánovaného celodenního ježdění byla pouze jedna jízda. Do páteční kvalifikace jsem nastupoval s cílem se co nejvíc přiblížit času z jarního závodu. To se mi díky poruše na automatu řazení nepodařilo. S časem o čtyři sekundy horším oproti jaru, jsem nemohl být vůbec spokojený. Po zapůjčení nového automatu od týmu Pro Race se mi podařilo ve druhém kvalifikačním tréninku zajet druhý nejlepší čas, který byl bohužel kvůli mé nepozornosti a přestupku stornován (předjížděl jsem pomalejšího jezdce na sporné hranici ukončení žluté vlajky a odmávnutí vlajky zelené). Zbyla proto na mě až šestá startovní pozice.
Start do závodu se mi podařil a po první zatáčce jsem se propracoval na třetí místo. Po pár kolech jsme se dostali před jezdce, který sice vedl první skupinu, ale hodně nás brzdil. Poté se přede mě dostal Aleš, který si první pozici udržel až do konce závodu. Já jsem dojel na druhém místě, s čímž jsem byl spokojený, i když jsem zůstal stále na celkovém třetím místě. Nicméně stále není nic rozhodnuto a karty budou rozdány až po posledním závodě v Brně. Nic nevzdávám, když to v Brně dobře půjde, třeba zaprší a my si konečně zkusíme mokrý závod, může se stát cokoliv."
Výsledky závodu PČR Volná přes 600 - HUNGARORING
1.- Aleš Halámek (Yamaha) 11 kol
2.- Michal Javůrek (Suzuki) +5,913
3.- Zdeněk Štětina (Honda) +8,302
4.- Vítězslav Šopík (Suzuki) +11,248
5.- Roman Michalák (Suzuki) +19,213

www.michaljavurek.com

Informace o redaktorovi

Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist