Informace z prvního zasedání VV SZM

Obě volné třídy a třída supermono pojedou již ve čtvrtek a pátek, o víkendu pouze třídy mezinárodního mistrovství ČR.

První letošní zasedání Výkonného výboru SZM přineslo několik zásadních informací pro letošní silniční sezónu republikového mistrovství. Pravděpodobně tou největší, je informace o programu konání domácích závodů Mezinárodního Mistrovství ČR, které se i letos pojede při všech domácích a maďarských závodech šampionátu Alpe Adria. Protože však organizátoři šampionátu AA na svém jednání již v minulém roce rozhodli, že všechny třídy AA se musí konat pouze v sobotu a v neděli (tréninky a závody), řešili naši „lídři“ otázku jak do programu vtěsnat i přeborové závody ČR. Variant bylo několik, nakonec zvítězila ta, která přinese přesunutí těchto přeborů na čtvrtek a pátek.
Dobrou zprávou pro jezdce volných tříd je skutečnost, že VV SZM souhlasí se zařazením jejich tříd do programu Mistrovství Evropy v Mostě, a tak i letos se můžeme těšit, že druhý červencový víkend uvidíme v Mostě nejen evropský šampionát, ale i velmi početně obsazené závody volné třídy v obou svých podání.
Dále se VV SZM vrátil k žádosti pořadatelů závodu na „Radvanickém okruhu“. Bývalý předseda VV SZM pan Janek nesplnil své závazky v podobě inspekce trati a následnému posouzení vhodnosti okruhu pro jednotlivé třídy. Současný VV SZM však udělil pořadateli výjimku a přidělil mu pořádání závodu Přeboru ČR Klasik a jízdy pravidelnosti.
Již několik let se členové VV SZM zabývali žádostí jezdců silnějších tříd klasik, kteří chtěli změnit startovní proceduru. Nyní jim bylo vyhověno a již od letošní sezóny tak budou klasici startovat s motorem v chodu.

Informace o redaktorovi

Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist