Informace z Čech

Několik informací ohledně českého mistráku, které mi poskytl člen VV SZM pan Josef Kubíček.

Okruh Pannonia-Ring, kde se má konat 17. července druhý závod MEZ MČR, jedná o změně data konání. Důvodem je termínová kolize se závodem World Superbike konaném na okruhu v Brně. Prozatím se nalezl jediný volný termín, a to bohužel opět s termínovou kolizí závodu v Brně - Grand Prix. Tato případná změna konání závodu je pochopitelně pro českou stranu nepřijatelná a tak se hledá dál. Pořadatel závodu je velmi vstřícný a tak se zdá, že by se mohl nalézt přijatelný termín vhodný všem zainteresovaným stranám (výměnou víkendu s nějakým Hobby závodem).
Další důležitá informace se týká především jezdců nové třídy Superstock 600, tato informace přináší do našeho závodění částečnou novinku - kontrolu motocyklů. Na všech závodech, tedy i na závodech v Mostě a Brně, bude fungovat sportovní a technická komise, která bude disponovat všemi prostředky ke kontrole způsobilosti motocyklů, a to zejména právě obou "štokových" tříd. Jednoduše řečeno - budou se rozebírat motorky! Kontroly vybraných motocyklů, či kontroly motocyklů po podaném protestu, by měly být varováním před situací, kdy by chtěl některý z jezdců přihlásit motocykl třídy Supersport do hodnocení také třídy Superstock 600 (pojede se společný závod).
Poslední informace od člena VV SZM Josefa Kubíčka se týká závodů na polském okruhu v Poznani. Tento okruh nemá homologaci FIM a tedy nebudou se na něm alespoň letos konat závody MEZ MČR. Přesto je Autoklub ČR ochoten jednat o možnosti zařazení okruhu do seriálu MČR alespoň od roku 2006. Z tohoto důvodu bude vyslán zástupce Autoklubu ČR k některému ze závodů Mistrovství Polska, jenž se v Poznani koná. Pokud bude okruh shledán vyhovujícím, může pokračovat jednání o jeho zařazení do kalendáře 2006.
I nadále platí možnost zúčastnit se dvou závodů Mistrovství Polska, které se v Poznani konají v době dlouhé přestávky MEZ MČR. Tým KL Intermoto Czech Republic se těchto závodů zúčastní minimálně s Pawlem Szkopkem, který během testování v Cartagěně podepsal s královéhradeckým týmem konečnou dohodu, a tak Vám nabízí KL Intermoto možnost pomoci v otázce Vašich případných startů v Poznani. Stačí aby jste kontaktovali tým například emailem intermoto@klintermoto.cz a dohodnete si další postup, který může vést až k hromadnému vyřízení startovného za zlevněných podmínek.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist