Havrda Brož racing team na rozpáleném Hungaroringu

Velmi teplé počasí provázelo poslední závod Mistrovství České republiky a Alpe Adria cupu na maďarském Hungaroringu.

HBRT se na start postavil v kompletním složení a dokázal vybojovat hned několik výborných umístění. Jiří Klejch stále ještě bojoval o titul v kategorii 125 SP, Michal Filla a Jiří Brož si přijeli pojistit kvalifikaci do závodu Mistrovství Evropy ve Španělsku. Jiří Brož měl ještě šanci na třetí místo v kategorii Stock 600. 

V kvalifikacích se Jiří Klejch umístil jako druhý český jezdec a stále živil své naděje na zisk českého titulu. Michal Filla jasně vyhrál třídu SSP, ve které se představil i Jiří Brož a obsadil čtvrtou pozici startovního roštu. Ve třídě Stock 600 se ale Jiřímu Brožovi už tak nevedlo a po technických problémech startoval až ze třetí řady.

První závod HBRT byl tentokrát SSP. Michal Filla zvítězil stylem start – cíl a stabilními časy si zajistil pohodlný náskok 13.ti vteřin na druhého v cíli. O druhou pozici se až do cíle pral Jiří Brož se Slovincem Pintarem, který ale nakonec v tomto souboji zvítězil a Jirka obsadil celkové 3.místo a 2. místo v MČR.

Nepříliš povedenou sezonu ve třídě Stock 600 potvrdil Jiří Brož i v posledním závodě. Od prvních kol zajížděl lepší časy, než v kvalifikaci a bojoval o celkové třetí místo, ale zlomený šroub ve stupačce Jirkovo snažení ukončil.

Jako poslední se představil mladý Jiří Klejch. Od startu se držel na druhé pozici v MČR a po chybě vedoucího Chlíbka se dokonce dostal kolo před koncem na první místo. Radek Chlíbek ale uplatnil své zkušenosti a v posledním kole si vytvořil rozhodující náskok. Jirka tak obsadil pěkné 2 místo v MČR.

Jiří Brož: „Hungaroring je moje oblíbená trať a letos zde bylo opravdu pěkně. Dokázal jsem si posunout své maximum na této trati o sekundu, ale mrzí mě prohraný souboj s Pintarem. Na závod stocků jsme udělali změny na podvozku a od prvního kola se mi jelo daleko lépe. Bohužel se ve čtvrtém kole zlomil šroub, který drží stupačku a já musel odstoupit. V každém případě to ale byl dobrý víkend a radost mi udělali i Jirka Klejch a Michal Filla“

Michal Filla: „První den jsme měli technické problémy, ale naštěstí jsme v průběhu první kvalifikace našli závadu a já měl možnost zajet rychlé kolo. Oproti loňsku jsem zde hodně zrychlil a z toho mám největší radost. Závod jsem jel hodně na jistotu. Není to tak zábavné, když kroužíte úplně sám. “


Jiří Klejch: „Na Hungaroringu jsem byl úplně poprvé, ale rychle jsem si na tento okruh zvyknul. Dařilo se mi stále zlepšovat časy a v závodě jsem byl kousek od vítězství. Radek byl dnes ale rychlejší. I tak to byl pěkný a napínavý závod.“

Informace o redaktorovi

Tomas Mysliveček - (Odebírat články autora)
Bořivoj Kartos - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist