Daniel Brož může slavit druhou příčku v MČR

Tým Montáže Brož Racing se v závěru minulého týdne představil na dvou závodních okruzích. Testoval v Mostě a samozřejmě nemohl chybět na finále v prostředí slovenského Slovakia Ringu, kde jezdec Daniel Brož nastoupil k poslednímu závodu letošního šampionátu Alpe Adria.

Montáže Brož Racing Team na slovenském okruhu Slovakia Ring nastoupil do posledního závodu letošní sezony Alpe Adria šampionátu. Na dráze byl tentokrát pouze Daniel Brož, který s motocyklem Kawasaki Ninja ZX-6R zasáhl do dvou závodů kategorie Superstock 600.

V prvním závodě, do kterého Dan startoval ze 14. pozice, se mu podařilo postoupit těsně za elitní desítku, když cílem závodu projel na 11. pozici z celkového počtu třiceti startujících jezdců. Druhý závod byl na programu v neděli a předcházel mu druhý kvalifikační trénink, ve kterém si východočeský jezdec zlepšil svůj nejlepší čas na tomto okruhu na hodnotu 2:14,612. V tomto závěrečném závodě sezony vybojoval jezdec Montáže Brož Racing Teamu pozici v elitní top ten, kde mu v cíli patřilo právě to desáté místo.

Pro Daniela Brože tak skončila letošní závodní sezona, ve které startoval v závodech Alpe Adria šampionátu a Mistrovství České republiky. Přestože Dan ze sedmi víkendů alpsko-jadranského šampionátu startoval pouze ve třech, podařilo se mu proniknout na konečné 12. místo v celkové klasifikaci kategorie Superstock 600, ve které se v letošní sezoně představilo celkem 44 závodníků.
V českém mistrovství stejné kategorie patří jezdci Montáže Brož Racing Teamu pozice Vicemistra ČR, když nestačil pouze na obhájce titulu Jiřího Klejcha. Montáže Brož Racing Team v domácím šampionátu kategorie Superstock 600 drží také třetí pozici, a to zásluhou Tomáše Vavrouše. V kategorii Supersport do několika závodů aktivně zasáhl manažer a majitel týmu Jiří Brož, který nakonec obsadil celkovou sedmou pozici.

Daniel Brož poslední závodní víkend sezony Alpe Adrie komentoval slovy: „Tento víkend byl opravdu náročný, počínaje čtvrtkem. Měl jsem totiž připravenou sladkou pomstu pro Jirku Látra za Poznaň a 96% vodku v podobě 55% Rakie. Ale Jirko ... bohužel jsem k vám už nedošel ... asi v tom byl metyl nebo co, protože stačil jeden velkej a byl jsem tam. Celý pátek jsem pak jezdil se závažím v podobě dlažební kostky :-)“

„Ale nyní již k samotným závodům. Celý víkend jsme se soustředili na optimální nastavení motorky. Na tomto okruhu je důležité mít dobrou maximální rychlost a hlavně podvozek, pro rychlé zatáčky. Bohužel to druhé se nám nedařilo vyladit. Ve druhé kvalifikaci jsem zajel sice svoje maximu 2:14,6 sekundy, ale pořad jsem cítil že mám na víc. Věřím že při plné podpoře týmu by to bylo výrazně lepší, ale tento víkend jsme pracovali na dvou frontách.“
„Start v prvním závodě se mi povedl. V druhé zatáčce jsem, ale udělal chybu, dva pomalejší jezdci se dostali přede mě a celá hlavní skupina nám poodjela. Od té doby už jsem se nedokázal dostat do správného tempa a soustředil jsem se na předjetí oněch dvou závodníku. V druhém závodě se opakoval stejný scénář s tím rozdílem, že jsem jim předjížděcí manévr ve 4. kole vrátil a vydal se za skupinkou která byla přede mnou. Nastavení podvozku, ale nebylo optimální a tempo už jsem nedokázal zrychlit. Přesto hodnotím oba závody pozitivně, a to vzhledem k tomu, že jsem tu jel na nové motorce letos poprvé, a tedy bez potřebných dat.“

„Závěrem bych chtěl poděkovat sponzorům, týmu a rodině za podporu a trpělivost v této sezoně.“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist