MMČR Flat track – V Březolupech jeli čtvrtý podnik sezony

O uplynulém víkendu startoval letos již čtvrtý závod seriálu MMČR na dráze v Březolupech, která je postavená přímo uprostřed obce, což dodává závodu jedinečnou atmosféru. Na startu se představily obě mistrovské třídy FT1 i FT Classic a jako obvykle byl součástí závodu i Pohár veteránů do roku výroby 1962.

Základní jízdy třídy FT1 ovládl Ervín Krajčovič s plným počtem bodů před vedoucím jezdcem mistrovství Jiřím Krausem. Jako třetí šla do finále jediná žena ve startovním poli, Rakušanka Yasmin Poppenreiter.

Ve finále chtěl nejprve vše vzít do svých rukou Jiří Kraus, kterému se nejlépe povedl start a v těsném souboji se ihned po první zatáčce ujal vedení. Finále, jedoucí se na 15 kol slibovalo zajímavou podívanou, protože se za Krausem ihned vydal vydal Krajčovič, který ho dokázal v první třetině jízdy předjet. O další drama však tímto nebyla nouze, protože Krausovi po pár kolech dýchal na záda mistr sezóny 2014, Rakušan Hanson Schruf. Souboj těchto jezdců, který trval několik dlouhých kol, dopadl lépe pro Rakušana který se dokázal dostat na stříbrnou pozici téměř na poslední chvíli. Jediná dáma, Yasmin Poppenreiter, jen těsně ubránila čtvrté místo před dotírajícím Kamilem Peukerem. Ten se několikrát pokusil zaútočit, ale na cílovou pásku to už nestihl. Závod bohužel poznamenal nepříjemný pád letošního účastníka MS, Františka Trundy který musel být odvezen sanitkou do nemocnice a čeká ho operace kyčle. V celkovém hodnocení vede Kraus před Krajčovičem. Třetí Jell a Peuker mají shodný počet bodů.

1. Ervín Krajčovič - KTM
2. Hanson Schruf (AUT) - KTM
3. Jiří Kraus - Honda
4. Yasmin Poppenreiter (AUT) - KTM
5. Kamil Peuker - KTM

Ve třídě určené pro klasické motocykly, které byly původně vyrobeny pro silniční provoz, se v základní části odehrávala většina dění až v posledních kolech. V první jízdě několik kol před cílem dotáhl Tomáš Kolařík, do té doby vedoucího Jakuba Těžkého, ve druhé jízdě zas zkusil svůj útok na vedoucího Kolaříka Jiří Slezák v poslední zatáčce. Ten mu to ale stihl vrátit a uhájil po základní části vedení. Kolařík, který souběžně startuje v kategorii FT1, vedl dvě kola finálové jízdy. Po dvou kolech jej však dokázal předjet Jakub Těžký a v tomto pořadí jezdci finále dokončili. Třetí dojel Jiří Slezák na Jawě.

1. Jakub Těžký - Yamaha
2. Tomáš Kolařík - Suzuki
3. Jiří Slezák - Jawa
4. Radek Bednář - Suzuki
5. Michal Rössler - Honda

Pohár veteránů měl letos zatím rekordní účast osmi pilotů na strojích ČZ a Jawa.
Základní jízdy zvládl nejlépe suverén letošní sezóny, neohrožený Jaroslav Franců, před pozdějším vítězem klasiků, Jakubem Těžkým. Pro třetí místo si dojel Jiří Slezák mladší. Ve finále na osm kol nenechal nic náhodě neporažený Franců a dojel si pro vítězství. Za ním si prohodili své umístění ze základní části Jiří Slezák si dojel pro stříbro před Jakubem Těžkým.

1. Jaroslav Franců - Jawa
2. Jiří Slezák jr - ČZ
3. Jakub Těžký - Jawa
4. Milan Jurik - Jawa
5. Karel Marek - ČZ

Seriál pokračuje víkendem dvou závodů 14.-15. srpna na dráze v Divišově. Sobotní závod se pojede ve formátu TT, netradičně s přední brzdou a zatáčkou na pravou stranu a v neděli klasickým způsobem na oválu.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 3 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
KARING přispěl 3 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist