MČR Flat track – Letošní sezonu zahájí závody ve Slaném

Dostává se mu stále větší pozornosti. Možná díky úspěchům českých reprezentantů ve světovém šampionátu. Možná kvůli neustále rostoucímu jezdeckému poli a vyrovnanějším podnikům. Mistrovství České republiky ve FLAT TRACKU čeká další ročník a s ním i pořádná nálož závodů. Ten první odstartuje už tuto sobotu 20. dubna od 14.00 hodin na plochodrážním stadionu ve Slaném.

Ve startovní listině elitní třídy FT1 nebudou chybět největší hvězdy domácího flat tracku. Obhajovat český titul bude i tentokrát Ervín Krajčovič, který se stal minulém roce prvním Čechem, jenž ovládl světový šampionát. Na další kariérní posun je pak připravený také domácí vicemistr a čtvrtý muž z posledního světového šampionátu Ondřej Svědík.

Závodit se bude také ve třídách FT Classics a FT Young. Obzvlášť v klasicích bude zajímavé sledovat souboj o přední příčky. Poslední šampion Jakub Sluka totiž potvrdil přestup do FT jedniček. Mezi juniorskými jezdci třídy FT Young bude prvenství ze sezony 2023 hájit Matěj Gebrt.

„Letošní šampionát nabídne 8 závodů královské třídy FT1. Klasici a mládežníci z třídy FT Young vyrazí do boje o body sedmkrát. Speciální bude znovu hlavně závodní víkend v Divišově 22. – 23. června. Jeden den se totiž pojede na klasickém oválu a druhý den nabídne takzvaný TT okruh, který pořádně prověří technické dovednosti jezdců,“ popisuje závodní harmonogram manažer české reprezentace a promotér tuzemského šampionátu ve flat tracku Pavol Pučko.

Reportáž ze všech závodů elitní třídy FT1 navíc odvysílá televizní stanice ČT Sport v rámci pořadu Svět motorů. „Abych byl upřímný, překvapilo mě to, ale příjemně. Je to odměna za skvělé výsledky našich top jezdců a možná také trochu za mravenčí práci nadšenců v zákulisí. Všichni dostáváme šanci posunout náš sport zase o kousek dál, takže se ji budeme snažit využít. Věřím, že i letošní ročník nabídne skvělé závody a napínavé boje o medaile,“ dodává Pučko.

První závod sezony ve Slaném má termín 20. dubna ve 14.00 hodin. Vstupné je 200 Korun.

Informace o redaktorovi

TZ - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist