Ondřej Svědík na tandemu s Vláďou: Po první rozjížďce bych se v pr…. viděl

Flat trackové mistrovství světa se rozjelo na plné hořáky a hned v úvodní rundě v britském Manchesteru čeští reprezentanti zbytku světa doslova vypálili rybník. Vítězem se stal Ondra Svědík a druhý flek bral Ervín Krajčovič, přičemž Ondra se stal vůbec prvním Čechem, který dokázal vyhrál finále Mistrovství světa. Tím si pochopitelně řekl o pozvánku do seriálu Na tandemu s Vláďou.

Není zapnut JavaScript. Tento text má být nahrazen přehrávačem.

O čem se mluvilo:

  • O vítězství ve světovém šampionátě v Británii
  • Jak pověsil motokros na hřebík a začal se věnovat flat tracku
  • O tom, co je flat track, na jaké motorce se jezdí a o pravidlech
  • Jaká je flat tracková parta
  • O závodění doma a ve světě
  • Jak vypadá trénink a kde se dá na závody připravovat

Audio verzi k rozhovoru v plné délce si můžete rovnou přehrát zde:

Mistrovství světa ve Flat tracku startuje koncem léta a během dvou měsíců se odjede všech pět podniků. Pro naši vlajku je hodně povzbuzující, že po první podniku patří první dvě místa českým střelcům a nezbývá než doufat, že se jim budu dařit i nadále, tím spíš v Pardubicích, kde se pojede 23.9. předposlední runda. Myslím, že bude důležité držet palce a hnát kluky dopředu. Bývalý motokrosař Ondra Svědík usedl na červenou sedačko a podělil se o pocity, které zažíval po fantastickém výkonu v Británii, kde vyhrál všechny rozjížďky, včetně té finálové, a to mu zaručilo průběžné vedení v seriálu a zároveň historicky první vítězství pro českého jezdce.

V rozhovoru přiblížil, jak se závod vyvíjel, jak mu do karet hrály těžké podmínky a jak musel udržet nervy na uzdě. Ondra představil svojí závodní Yamahu, vysvětlil, jak se liší od motokrosové mašiny, co všechno si upravuje a bez čeho se závodit na oválech nedá. Dost možná někoho překvapí, že motorka nemá přední brzdu a ta zadní se používá jen minimálně. Zmínil také pravidla, a to jasně napoví, proč je flat track divácky tak atraktivní a proč k němu tíhne čím dál víc závodníků, především z motokrosových tratí. Přesně tak to je v případě Ondry, který motokros pověsil na hřebík a propadl kouzlu oválů a táhlých driftů. Pokud se chcete dozvědět o flat trackovém závodění víc, poslechněte si další díl ze seriálu rozhovorů Na tandemu s Vláďou. Možná vás to hecne a vyrazíte se podívat na předposlední podnik Mistrovství světa do Pardubic 23.9., kde bude startovat světová špička, včetně našich borců.

Přečtěte si také:

Informace o redaktorovi

Vláďa Novotný - (Odebírat články autora)
Jan Hrubeš - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist