Jihočeský KP v motokrosu – Netolice přivítají třetí podnik sezony

V sobotu, 29. dubna budou po roční odmlce hostit další závod jihočeského KP v motokrosu Netolice. Na známé a oblíbené trati Ingilinka se od posledně mnohé změnilo! Pořadatelem tohoto třetího závodu seriálu je MSK Netolice s podporou sportovního týmu HR Technik.

A právě parta kolem Jana Hronka z HR Technik se podílela na velkých úpravách trati, které už byly dlouhodobě velmi potřebné. Především se to týká odvodnění celé dlouhé startovní roviny, zvýraznění a zpevnění tobogánů v zatáčkách a celkové srovnání tratě. „Profil dráhy zůstává stejný, přibyl pouze jeden odskok v jednom z výjezdů. Vzhledem k dosavadnímu poměrně deštivému počasí nebylo jednoduché trať připravit, ale nakonec jsme to uplynulý víkend vše dodělali. Když jsme dílo dokonali, spadl mi velký kámen ze srdce,“ dodává hlavní duše revitalizace netolické trati Jan Hronek.

A jak vypadá průběžné pořadí seriálu po dvou závodech?
V nejmenší kategorii 85ccm si zatím suverénně počíná Adam Hruška z MTX teamu, když vede s plným počtem 100 bodů před Filipem Křivanem z AMK v AČR Kaplice. Mezi zvlášť hodnocenými jezdci třídy 65ccm poctivě sbírá body jedenáctiletý Michal Hendrych z týmu Anette Jilemnice a zaslouženě vede.

Ve třídě Hobby MX2 je pořadí na čele vyrovnané, když o čtyři body vede Michal Veselý z Čechtic před Dominikem Rýdlem z týmu 520 RT. Za zmínku stojí průběžné třetí msto Anety Čepelákové z Yamaha Čepelák RT. Ještě vyrovnanější je čelo kategorie Hobby MX1, kde o pouhý jeden bod vede Tomáš Hanzlík z MK Kříše před Jakubem Páralem z MS Kluky.

Ve třídě Veterán 40+ je opět bez konkurence Zdeněk Blábolil z Husqvarna Promoto teamu, když s plným počtem bodů vede před Romanem Skalkou z Cajdašrot Teamu. Roman by mohl pohodlně vést třídu Veterán 50+, ale vybral si cestu závodit s mladšími soupeři, což pravidla umožňují. Mezi padesátníky je nejlepším jezdcem Rostislav Hlaváček z Kosmonos před Zdeňkem Svobodou z Motosportu Chýnov. Zvlášť bodované jezdce Veterán 60+ vede Ladislav Smolík z VVL Klatovy.

Kategorii MX2 (HR Technik Cup) vede teprve patnáctiletý Martin Červenka z Orion RT, na průběžné druhé místo stačilo vyhrát druhý závod v Pacově Janu Wagenknechtovi z HT Group RT. Třetí místo zajistil vyhraný závod v Klukách Radimu Krausovi z PP Racing teamu. Vedoucí pozici ve zvlášť hodnocené třídě 125ccm 2T zaujímá rovněž Martin Červenka. Ve třídě MX1 (HR Technik Cup) se po dvou závodech na čele usadil velice zkušený, mnohonásobný mistr ČR a věkem již také veterán Petr Bartoš z Orion RT. Jezdci tohoto týmu tak obsadili vedoucí pozice v obou těchto prestižních kategoriích. Druhé místo si drží jihočeský matador Martin Finěk z Prromoto Husqvarna RT a třetí je Michal Bárta z DTM Racing teamu.

Náš tip

ZU + časový harmonogram - zu_jc_kp_netolice_2023.pdf

Nyní už se všichni soustředí na další závod na krásně upravené trati v Netolicích. Tréninky začínají v 7:45 hodin, start závodu je pak naplánován na 12:30 hodin. Občerstvení je zajištěno.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist