Jihočeský KP v motokrosu – Trať v Klukách prověřila síly závodníků

Kluky u Písku hostily v sobotu, 13. dubna úvodní závod jihočeského KP v motokrosu 2024. Zúčastnilo se ho 214 jezdců hned z několika zemí. Technicky náročná trať se při tomto počtu jezdců i odpovídajícím způsobem rozbila, a tak opravdu řádně prověřila síly závodníků. Pro pořadatele byl podnik generálkou na červnové MMČR Senior.

Ve třídě 85ccm se do nové sezóny skvěle vrhl Martin Smolka z nového MX Teamu Zahrady Maja, když vyhrál obě jízdy před Vojtěchem Fantou z ČAM – HT Racing teamu. Mladí motokrosaři z Benešovska v této kategorii doslova vypálili Jihočechům rybník, neboť i třetí místo patřilo týmovému kolegovi vítěze Matěji Pášovi z Poříčí nad Sázavou. Mezi nejmladšími jezdci ve zvlášť hodnocené kategorii 65ccm zvítězil Ondřej Šilhavý z týmu HH Racing.

V kategorii Hobby MX2 se nakonec díky výborné druhé jízdě vítězem jen těsně stal Josef Oláh z Chrášťovic přes Viktorem Valouškem z Prahy a závodníkem nového týmu Vrvzze Robinem Novotným. Nejlepší z dívek byla v této kategorii Rakušanka Alina Buchbauer z SMS RT Rudník, která skončila celkově pátá. Ve třídě Hobby MX1 zvítězil devatenáctiletý Jakub Páral z pořádajícího MS Kluky, druhý byl votický Jakub Šimák a s poměrně větší bodovou ztrátou si z prvního závodu odvezl bronz Jiří Fencl z MM Motors CB.

Mezi Veterány 40+ to letos neměl vůbec jednoduché loňský přeborník Zdeněk Blábolil z Husqvarna Promoto RT. Sice si spravil chuť vítezstvím ve druhé jízdě, celkově se však musel sklonit před vítězem závodu Martinem Brádkou z GT2 Motorsportu. Spolehlivé třetí místo vybojoval Vladislav Mužík z Motosportu Chýnov. Mezi Veterány 50+ nenašel přemožitele v jižních Čechách dobře známý Roman Majer z daleké Stráže pod Ralskem, druhé místo patřilo matadorovi Romanu Skalkovi a překvapivě třetí byl v silné konkurenci Petr Fogl ze Speed Moto teamu Soběslav, který za sebou nechal hned několik úspěšných jezdců z MMČR v této třídě. Mezi zvlášť hodnocenými Veterány nad 60 let byl nejlepší Miloš Neužil z SXS Racing teamu.

Ve třídě MX2 (HR Technik cup) se objevila závodící legenda českého motokrosu a úřadující veteránský šampión Petr Bartoš z Orion RT. Zcela suverénně si poradil s jezdci o 25 let mladšími a stal se jasným vítězem této třídy před Rakušanem Florianem Diemingerem z Motosportu Chýnov a Davidem Vondrákem z Dr.K Racing Teamu. Nejlepším jezdcem zvlášť bodovaných jezdců na 125ccm do 19-ti let se stal Bartošův týmový kolega Martin Červenka. V kategorii MX1 (HR Technik cup) vykazoval zpočátku velice rychlé tempo Daniel Stehlík z Prahy. Podařilo se mu zajet i nejrychlejší kolo dne. Díky vyhrané druhé jízdě si však nakonec celkové vítězství vybojoval loňský vítěz této kategorie Rudolf Plch z Husqvarna Promoto RT. Třetí byl jeho týmový kolega Martin Finěk.

Druhý závod jihočeského KP se pojede na další mistrovské trati v Pacově v neděli, 28. dubna.

Informace o redaktorovi

TZ - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist