Cairoli versus Febvre už na konci ledna

Venkovní motokrosová sezona se rozjíždí naostro. Na konci ledna začíná třídilný prestižní seriál Otevřeného mistrovství Itálie, ve kterém se letos poprvé střetnou osminásobný mistr světa Antonio Cairoli a Francouz Romain Febvre, překvapivý šampion z roku 2015. 14. února nás čeká slavný závod ve francouzském Valence, který vždy přitáhne ty největší hvězdy motokrosového sportu.

Seriál Italian International Motocross Championship začne o víkendu 30. až 31. ledna na Sardínii na trati Alghero, pokračuje 7. února v Lamezia Terme a končí 14. února v Ottobianu. Jezdci budou závodit o (na naše poměry) pohádkové prize money 120 tisíc eur. Nejen souboj domácí superhvězdy Cairoliho (KTM Red Bull Factory) proti vloni tak úspěšnému nováčkovi Febvreovi (Yamaha) bude největším diváckým tahákem. Fanoušci se rovněž mohou těšit na premiérový start Slovince Tima Gajsera, posledního mistra světa dvěstěpadesátek, na Hondě 450 ccm italského týmu Gariboldi. Mezi dalšími přihlášenými jsou i ostatní tovární jezdci KTM, Nizozemci Glenn Coldenhoff a Jeffrey Herlings, Lotyš Pauls Jonass nebo talentovaný Nizozemec Davy Pootjes.

Nezaostává ani Honda, která vyšle na Sardínii kompletní HRC Team ve složení Francouz Gautier Paulin, Rus Jevgenij Bobryšev. Romaina Febvreho bude doprovázet týmový kolega ze stáje Yamaha Monster Energy Factory MXGP Team Belgičan Jeremy Van Horebeek, přihlásili se i dlouholetí účastníci mistrovství světa Ital David Philippaerts, Němec Max Nagl a Francouz Christophe Charlier.

Poslední termín italského mistráku už bude kolidovat s mezinárodním závodem ve francouzském Valence. Ten je už dlouhá léta považován za poslední prověrku všech jezdců před blížícím se startem mistrovství světa. A také díky nevyzpytatelnému počasí za velkou ruletu: poslední roky ve Valence mrzlo, sněžilo, pršelo a dokonce i svítilo sluníčko. Mezi přihlášenými nechybí bývalí mistři světa třídy MX2 Novozélanďan Ben Townley (Suzuki World) a Francouz Jordi Tixier (Kawasaki Monster Energy), dvojnásobný vicemistr světa ve třídě MXGP Belgičan Clement Desalle (po přestupu od Suzuki poprvé Kawasaki Monster Energy), britský specialista na písek Shaun Simpson (KTM Wilvo Virus Performance), v poslední době zraněními pronásledovaný Belgičan Ken De Dycker, nově na Hondě, nebo jeho rychlý krajan Kevin Strijbos (Suzuki World). Jede se jako vždy ve dvou třídách MX1 a MX2. Dvěstěpadesátky obohatí i Brit Max Anstie, premiérově na tovární Husqvarně, Američan Thomas Covington (Husqvarna Wilvo Nestaan ) a Rus Alexandr Tonkov (Yamaha Wilvo Standing Construct). Letošní ročník motokrosového mistrovství světa začíná už 27. února nočním závodem v Kataru, v areálu silničářského okruhu Losail. Čeští fanoušci uvidí elitu v Loketských Serpentýnách 24. července.

 

Informace o redaktorovi

Petr Šour - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist