Waters dostane šanci od tovární Hondy

Honda už nevydržela čekání, až se vyléčí její zimní posila Brian Bogers (Nizozemsko) a povolala do motokrosového mistrovství světa třídy MXGP Todda Waterse. Sedmadvacetiletý Australan bude závodit v sedle tovární CRF450RW po boku Slovince Tima Gajsera.

Todd Waters býval považován za velký motokrosový talent. Je pětinásobným juniorským mistrem Austrálie a třikrát se stal také australským vicemistrem mezi dospělými. Reprezentoval Austrálii na Motokrosu národů (2012, 2013 a 2015). Naposledy závodil v mistrovství světa třídy MXGP v roce 2015, kdy byl se svým tradičním číslem 47 členem továrního týmu Husqvarny vedle Němce Maxe Nagla. V konečném pořadí tehdy obsadil skvělé deváté místo, když byl v tabulce například před slavnými Belgičany Clementem Desallem a Kevinem Strijbosem. Jeho nejlepší momenty přišly v Itálii, kde si vyjel v obou jízdách čtvrtá místa. Od minulého roku závodí v rodné Austrálii za tým Crankt Protein Honda Racing.

Termín návratu Bogerse do sedla motocyklu není vůbec jasný, protože mladíček se 7. května podrobil další operaci nohy. Waters tedy naskočí do kolotoče mistrovství světa už tento víkend, kdy se v Kegumsu jede Velká cena Lotyšska. "Jsem moc nadšený nejen z návratu do Grand Prix, ale hlavně z toho, že svůj návrat učiním právě s týmem HRC. Je to splněný sen, děkuji za tuto ohromnou příležitost. Samozřejmě přeji Brianovi rychlé zotavení, protože každý závodník ví, jak je těžké sedět doma a sledovat, jak ostatní závodí. Myslím, že jsem odvedl kus práce, abych byl připravený na svůj debut v Lotyšsku, ačkoliv jsem si moc dobře vědom toho, že se jedná o sedmý podnik šampionátu a moji soupeři už jsou pořádně rozjetí. Teď už jsem zralejší a zkušenější. Vím, co můžu očekávat od času stráveného v Evropě, a to jak z hlediska odlišného způsobu života, tak kultury,“ uvedl Waters.

Náhradu budou muset hledat i v týmu Kemea Yamaha Official MX2. Jejich jezdec Vselovod Bryljakov se vážně zranil během své domácí Grand Prix Ruska. Na trati v Orljonku ve druhé jízdě dvěstěpadesátek nechal levou nohou ve vyjeté koleji a zkroutil si koleno. Výsledkem je fraktura hlezenní kosti (talus) a potrhaný přední zkřížený vaz. Dvaadvacetiletý jezdec, jehož nejlepším výsledkem této sezóny je třetí místo z Velké ceny Trentina, má po operaci v Moskvě, kde bude také rehabilitovat pod dohledem lékařů z vojenské nemocnice.

 

Informace o redaktorovi

Petr Šour - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist