Ohlasy po Velké ceně Nizozemska

Ital Antonio Cairoli a jeho šesté vítězství ve Valkenswaardu, Nizozemec Jeffrey Herlings a jeho pátý triumf v řadě za sebou nebo Francouz Gauthier Paulin a jeho pád ve druhé jízdě třídy MXGP. Přinášíme vám hlasy jezdců po víkendové Velké ceně Nizozemska, šestém závodě motokrosového MS.

Vítěz první jízdy třídy MXGP Francouz Gautier Paulin (Kawasaki): „Právě teď jsem strašně zklamaný z toho, že mám celou tuto sezonu takovou smůlu. Měl jsem už problémy s palivem, pak jsem kvůli technické poruše v Itálii odstoupil z prvního místa a teď jsem se zranil. Se vším tím se musím vyrovnávat, ale ujišťuji vás, že to nemá na mou motivaci a touhu vyhrávat žádný záporný dopad. Vrátím se zpět ještě silnější, než jsem byl předtím. Vím, že jsem dost rychlý a natolik fyzicky připravený, že mohu vyhrávat. V první jízdě jsem to snad jasně dokázal, stejně tak svými výhrami v jednotlivých jízdách v Kataru, Itálii a Bulharsku. Po návratu do Francie okamžitě navštívím svého lékaře, aby mi řekl, jak dlouho se budu muset léčit a od toho se odrazím.“
Obhájce titulu ve třídě MXGP a vítěz GP Nizozemska Antonio Cairoli (Red Bull KTM Factory Team): „Je jasné, že mým jediným cílem bylo tady vyhrát a s tou dnešní bilancí 3-1 jsem spokojený. Zvláště proto, že jsem zase navýšil svůj náskok v čele šampionátu. Jel jsem si tady pro šesté vítězství v řadě a můj stájový kolega ve dvěstěadesátkách Jeffrey Herlings pro páté. Oba milujeme závody v písku, takového povrchu si umíme pořádně užít. Jsem rád, že jsem byl po startu druhé jízdy dost vepředu, abych unikl tomu pádu. Je mi líto, že Gautier Paulin havaroval a zranil se. Snad bude co nejdříve zpátky."
Obhájce titulu ve třídě MX2 a vítěz GP Nizozemska Jeffrey Herlings (Red Bull KTM Factory Team): „Byl to skvělý víkend. Vyhrál jsem kvalifikační závod a obě nedělní jízdy, do kterých jsem vždy dobře odstartoval. Přijel jsem tady se ztrátou čtyř bodů na prvního Arnauda Tonuse a odjíždím s náskokem patnácti bodů. Mám zpátky červenou tabulku pro vedoucího jezdce šampionátu a věřím, že si ji udržím až do konce sezony. Těším se do Španělska a doufám, že tam získám další triumf. Na své domácí Grand Prix mám vždy výbornou podporu fanoušků. Zdejší trať znám jako své boty a vyhrát tady popáté za sebou je vynikající pocit.”
Herlingsův stájový kolega ve třídě MX2 Francouz Jordi Tixier (v Nizozemsku 2-5, celkově třetí): „Toto je moje druhé podium v řadě a je skvělé být znovu na bedně. Do první jízdy jsem měl výborný start, hned jsem chytil dobrý rytmus i rychlost. Ve druhé jízdě jsem si dokonce zajistil holeshot, ale pak jsem dvakrát spadl. Zkroutil jsem si trochu řídítka a v zápěstí jsem cítil bolest. Stačil jsem ale i tak dojet pátý. Není to úplně přesně to, co jsem před víkendem očekával, ale přesto jsem docela spokojený.”
Tovární jezdec Kawasaki (MXGP), Francouz Steven Frossard: „Z celého víkendu mám výborné pocity. Po pádu v Itálii jsem se zcela vyléčil a měl jsem možnost v Nizozemsku deset dní na písku potrénovat. V první jízdě jsem měl dobrý start. Ačkoli jsem pak udělal pár menších chyb, udržel jsem si rytmus a zabezpečil jsem si čtvrté místo. Bohužel jsem pak čtyři kola před cílem spadnul a poškodil jsem motorku. Stihl jsem to ještě na desáté místo. Z té nehody mne bolelo zápěstí, a tak jsem to ve druhé jízdě neměl snadné. Proto své šesté místo beru všemi deseti. Ale mám zase svoji rychlost, cítím se fyzicky silný a také mi jdou starty. To mi dává velké naděje do dalších závodů.“
Švýcar Arnaud Tonus (Kawasaki), před Nizozemskem vedoucí muž třídy MX2:
"V sobotu jsem zajel dobrou kvalifikaci, i když jsem se na motocyklu necítil právě pohodlně a jistě. Neděle byla ale jiná. Hned ve druhé zatáčce po startu jsem uklouzl a spadl. Dokázal jsem se propracovat  zpátky do první patnáctky, ale pak do mne zezadu vrazil jiný jezdec a já havaroval podruhé. Najednou jsem byl poslední a také mi chvilku trvalo, než jsem zase našel svůj rytmus. Za těchto okolností nebylo dvanácté místo špatné, ale i tak jsem ztratil spoustu cenných bodů. Pro druhou jízdu jsem si zachoval ještě dost energie, věděl jsem, že to bude náročné. Ale jel jsem dobře, a když se mi podařilo v posledních čtyřech kolech předjet  Dylana Ferrandise a Romaina Febvra, skončil jsem druhý. Samozřejmě jsem ale trochu zklamaný z toho, že jsem ztratil červenou tabulku lídra, čeká mne ještě mnoho tvrdé  práce.”

Informace o redaktorovi

Petr Šour - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist