Ohlasy po motokrosové GP Británie

Velká cena Británie, sedmý závod motokrosového mistrovství světa, přinesla zranění předních jezdců, Slovince Tima Gajsera a Portugalce Ruie Goncalvese, ale také spoustu napínavých soubojů. Ohlasy jezdců přinášíme v následujícím článku.

Vítěz třídy MXGP Ital Antonio Cairoli (Red Bull KTM Factory Racing): „Mám z Velké ceny Británie jen ty nejkrásnější vzpomínky. Před mnoha lety, v roce 2006, jsem tady vyhrál ještě na dvěstěpadesátce svou úplně první jízdu na Motokrosu národů a mám tady už šest vítězství v Grand Prix. Mám tady taky spoustu fanoušků. Vůbec se tady hodně fandí a mává a každý jezdec to cítí. Jsem šťastný, protože víkend šel perfektně a nic bych na tom neměnil. Mám do budoucna hodně sebedůvěry, to nejlepší teprve přijde. Jsem velmi spokojený s tím, že jsem nedávno přešel z třistapadesátky na motocykl o objemu 450 ccm. Jezdí se mi na něm lépe, ale ještě pořád se na něm musím učit, abych byl rychlejší. Přeji rychlé vyzdravění Rui Goncalvesovi, je to můj velký kamarád a bylo divné dnes ho nevidět na trati.”

Druhý ve třídě MX2 Nizozemec Jeffrey Herlings (Red Bull KTM Factory Racing): „Jsem s víkendem určitě spokojený. Zatím jsem sice vyhrál v této sezoně jen tři Grand Prix, ale pro vývoj šampionátu je důležitější jezdit vyrovnaně. Po sedmi závodech mám v čele náskok 92 bodů, teď je nejdůležitější vyhýbat se problémům a zraněním.“                                                                 Vítěz třídy MX2, Švýcar Valentin Guillod (Yamaha): "Fanoušci tady byli naprosto šílení, i když pochopitelně fandili domácímu Maxu Anstiemu. Doufám, že příští víkend přijedou do Francie švýcarští fanoušci s vlajkami a vytvoří tam stejně bláznivou atmosféru."  
Lotyš a stájový kolega Herlingse Pauls Jonass, čtvrtý ve třídě MX2: “Za poslední tři týdny jsme zaznamenali obrovský pokrok. Absolvoval jsem tady dvě vyrovnané jízdy a s kvalifikačním závodem i tři dobré starty. To člověku značně ulehčí situaci. Teď si věřím, že v dalším závodě ve Francii udělám ještě lepší výsledek."

Francouz Jordi Tixier (Kawasaki), třetí v MX2: „Je to moje čtvrté podium v řadě za sebou a s tím jsem spokojený. Ale přece jen jsem si sem přijel pro víc než třetí místo. Mohlo to být ještě o chlup lepší. Do první jízdy jsem neměl ten nejlepší start a chvíli mi trvalo, než jsem se dostal do správného rytmu. Ve druhé jízdě jsem jel třetí, blízko za vedoucí dvojkou, ale jak trať vysychala, Jeffrey (Herlings) a Valentin (Guillod) byli schopni zrychlovat a já ne. Už se těším domů do Francie, kde pojedeme na trati, která bude pro všechny nová.”
Pátý ve třídě MXGP Němec Max Nagl (Husqvarna): "Je to znepokojivé, že jsem tady ztratil několik bodů, ale přestože jsem neměl ten nejlepší víkend, pořád držím červené číslo pro nejlepšího jezdce mistrovsví světa, a to je dobré. Neměl jsem během britské GP nějaké velké problémy. V první jízdě jsem mohl dosáhnout lepšího výsledku. Ale spadl jsem a musel jsem se propracovávat dopředu ze 16. místa. Takže konečné třetí místo v jízdě je vlastně úspěchem, zvlášť když jsem se posledních pět kol vytrvale přibližoval k vedoucím jezdcům. Ve druhé jízdě jsem se zasekl za  Shaunem Simpsonem, nemohl jsem ho hned předjet a tím jsem ztratil rytmus.”


 

Informace o redaktorovi

Petr Šour - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist