MS MX3 Itálie - Zaremba i Michek na bedně

Stejně jako Francouz Sebastien Pourcel v předchozím podniku MS MX3, tak i italský jezdec Cristian Beggi stoprocentné využil domácí prostředí, a vyhrál obě jízdy. Velké překvapení, i radost českým fanouškům, přichystal mladý Martin Michek třetím místem v první jízdě. Také Jan Zaremba potvrdil svojí výbornou formu, a celkově se umístil mezi prvními třemi.

Již kvalifikace měla dramatický náboj, kdy Francouzi Martinovi (Husqvarna) muselo stačit pouze pět kol, aby získal pole position, potom upadl, a nemohl dále, v kvalifikaci, pokračovat. Druhým místem se kvalifikoval pozdější suverén Cristian Beggi (Honda). Za ním již číhali naši reprezentanti Jan Zaremba (KTM) a Martin Žerava (Honda) s třetím, respektive čtvrtým nejrychlejším kvalifikačním časem.
První jízda nejlépe začala pro Belgičana Svena Breugelmanse (KTM), ale domácí jezdec Cristian Beggi postupně jeho náskok stahoval, a nakonec továrního jezdce KTM i překonal. Na třetí místo se vyhoupl Martin Michek (Honda), a premiérově vystoupil na stupně vítězů. Jan Zaremba v průběhu závodu havaroval, a bral až 6. místo. Na 11. místě skončil Martin Žerava, Jan Brabec (Yamaha) a Vojtěch Brumla (Kawasaki) první jízdu nedokončili.
V druhé jízdě nenechal Cristian Beggi nikoho na pochybách, že si dojede i pro druhý zlatý věnec. Honza Zaremba si spravil chuť druhýmm místem, a po šesti odjetých jízdách neskončil hůře, než na 6. místě. Na stupně vítězů se letos poprvé dostal Španěl Almaro Lozano (KTM). Martin Michek si doskočil pro 11. místo, třináctý Martin Žerava hodně ztratil kolizí s Francouzem Thomasem Allierem (Husqvarna). Jan Brabec získal prvních šest bodů
za 15. místo, za druhou desítkou skončil na 22. místě Vojtěch Brumla.
Celkové druhé místo Jana Zaremby již nikoho nepřekvapí, ovšem celkové šesté místo,
a nečekané stupně vítězů Martina Michka je výborným výsledkem talentovaného motokrosaře, a ukazuje jeho výkonnostní růst v MS MX3.

Příští podnik se pojede již 4. května ve Francii, Plomion.

1. jízda:
1. Cristian Beggi ITA Honda
2. Sven Breugelmans BEL KTM
3. Martin Michek CZE Honda

2. jízda:
1. Cristian Beggi ITA Honda
2. Jan Zaremba CZE KTM
3. Alvaro Lozano ESP KTM

Celková klasifikace
1. Christian Beggi ITA Honda 50 b.
2. Jan Zaremba CZE KTM 37 b.
3. Alvaro Lozano ESP KTM 36 b.
4. Stefano Dami ITA Honda 34 b.
5. Christophe Martin FRA Husqvarna 32 b.
6. Martin Michek CZE Honda 30 b.
11. Martin Žerava CZE Honda 18 b.
18. Jan Brabec CZE Yamaha 6 b.



Průběžné pořadí MS MX3:
1. Cristian Beggi ITA 123 b.
2. Jan Zaremba CZE 116 b.
3. Sven Breugelmans BEL 111 b.
4. Patrick Caps BEL 86 b.
5. Stefano Dami ITA 77 b.
7. Martin Žerava CZE 70 b.
10. Martin Michek CZE 66 b.
27. Jan Brabec CZE 6 b.
Vojtěch Brumla ještě nebodoval

Informace o redaktorovi

Roman Kalkus - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist