Kalendář MS 2015 i s Loktem

Potvrzení Lokte a návrat Velké ceny USA v Glen Helen můžeme najít v kalendáři motokrosového mistrovství světa tříd MXGP a MX2 pro rok 2015. Šampionát stejně jako v posledních letech začne asijským dvojzávodem v Kataru a Thajsku.

Pořadatelé v Lokti vydali během letošní Velké ceny České republiky několik prohlášení, že kvůli absenci silného generálního partnera jde o poslední světových závod v Serpentinách. Naštěstí došlo k domluvě mezi nimi, Autoklubem ČR a Sokolovskou uhelnou, a tak i čeští fanoušci budou moci příští rok shlédnout nadmíru očekávaný souboj osminásobného mistra světa Itala Antonia Cairoliho (KTM) s devítinásobným mistrem USA Ryanem Villopotem (Kawasaki) ve třídě MXGP a samozřejmě i všechny další světové hvězdy v akci. Je to rozhodně fantastická zpráva, protože Loket měl vždy velice dobré hodnoceni ze strany FIM a promotéra Youthstream za profesionálně odvedenou práci na přípravách a celkovém průběhu závodů. 
Z dalších novinek v kalendáři 2015 zaujmou dva závody na nizozemském území. První se uskuteční 26. dubna v klasickém písečném pekle Valkenswaardu, ten druhý 30. srpna v areálu silničáři milovaného Assenu. Západočeský Loket nedaleko Karlových Varů přivítá závod MS 26. července. „Podepsali jsme smlouvu na pořádání MS na další tři roky a budeme přesouvat start na původní pozici, kde byl divácky mnohem atraktivnější!“ píše loketský pořadatel na svém Facebooku. Velká cena USA se vrací do světového šampionátu po čtyřech letech a pořadatelé v Glen Helen (areál na spodním snímku) mají podepsanou smlouvu až do roku 2017, kdy se tam uskuteční Motokros národů.

Kalendář MS tříd MXGP a MX2 pro rok 2015

28. února Katar, Losail
8. března Thajsko, Nakhonchaisri
29. března Argentina, Neuquen
19. dubna Trentino, Arco di Trento
26. dubna Nizozemsko, Valkenswaard
10. května Španělsko, Talavera de la Reina
24. května Velká Británie, Matterley Basin
31. května Francie, Villars sous Ecot
14. června Itálie, Maggiora
21. června Německo, Teutschenthal
5. července Švédsko, Uddevalla
12. července Lotyšsko, Kegums
26. července Česká republika, Loket
2. srpna Belgie, Lommel
16. srpna Brazílie, Trinidade
30. srpna Nizozemsko, Assen
13. září Mexiko, Leon
20. září USA, Glen Helen
27. září FIM Motokros národů, Ernée, Francie

Informace o redaktorovi

Petr Šour - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist