GP Trentino: Co řekli po závodě...

Čtvrtá motokrosová Velká cena roku 2013 je za námi a bylo by jenom nošením dříví do lesa opakovat, že skončila dalším totálním úspěchem jezdců továrního týmu Red Bull KTM. V následujícím článku se dovíte, jak nejlepší jezdci Grand Prix Of Trentino okomentovali.

Tony Cairoli (ITA-KTM), suverénní vítěz obou jízd MX1 a vedoucí muž průběžného pořadí mistrovství světa: „Nečekal jsem, že mi to tady půjde tak dobře, protože Arco Di Trento není moje oblíbená trať. Navíc jsem se v sobotu docela trápil s tím tvrdým povrchem. Věděl jsem, že v neděli potřebuju dva opravdu dobré starty, protože všichni jsou tady strašně rychlí a dost špatně se tu předjíždí. Naštěstí jsem zaznamenal dva holeshoty a mohl jsem jet naplno od začátku až do konce. V první jízdě jsem se cítil být trochu pod tlakem, protože Paulin a Desalle byli hned za mnou, ale nakonec mě předjet nedokázali. Ve druhé jízdě jsem do toho opravdu tvrdě šlapal prvních 20 nebo 25 minut. Věděl jsem, že za mnou jede můj týmový kolega Ken (DeDycker) a kryje mi záda. V pohodě kontroloval jezdce za sebou, takže jsme to nakonec přeměnili v takovou naši malou týmovou show.“
Cairoliho týmový kolega, Belgičan Ken de Dycker, druhý v GP celkově. Stejná příčka mu patří v pořadí MS:  „Podařilo se mi v sobotu udělat pole position, ale ani to mi nepomohlo v první jízdě k dobrému startu. Během závodu jsem se ale dostal do tempa a byl jsem i dostatečně rychlý, ale šetřil jsem si něco i na druhou jízdu. Celkově můžu říct, že s druhou jízdou a celou Grand Prix jsem spokojený. Lidé se ptají, proč Red Bul KTM Factory Team má teď takové úspěchy. Odpovídám, že opravdu tvrdě trénujeme a také, že motocykly KTM patří posledních pět let k těm opravdu nejlepším na světě. Ale také je fakt, že v týmu vládne absolutní pohoda, děláme si ze sebe pořád nějaké srandičky a to nás mimo jiné motivuje do dalších startů."“
Letos neporazitelný v třídě MX2, Nizozemec Jeffrey Herlings (KTM): „Musím říct, že má jízda byla skutečně dobrá. Jedinou věc, kterou musím před Bulharskem (už tento víkend) zlepšit, jsou starty. V Sevlievu budou sice méně důležité, protože tam je ta slavná zatáčka o 180 stupňů, ale zase tomu budeme muset přizpůsobit set-up motorky. Víte, ať už jde o tvrdý povrch nebo písek, mně už je to jedno. Teď jsem nejrychlejší na všech tratích, takže pokud nebudu chybovat, můžu si dál snít svůj sen a zůstat neporazitelný co nejdéle.“
Herlingsův stájový kolega, Francouz Jordi Tixier, v Arco Di Trento celkově druhý. Stejně tak v mistrovství světa MX2: "Do první jízdy jsem měl výborný start, takže bylo pro mne lehčí zůstat tak dlouho v čele, než mne Jeffrey sjel a předjel. V druhé jízdě to bylo naopak. Zaspal jsem a první kolo jsem jel až někde okolo desátého místa. Bylo fakt těžké předjíždět, hlavně v prvních kolech a například o své čtvrté místo jsem musel svést opravdu těžké boje. Pokoušel jsem se potom snížit ještě odstup na třetího, ale už to nebylo možné, takže jsem se spokojil se čtvrtým místem, abych si pojistil druhou příčku v hodnocení GP."

Loňský vicemistr světa MX1 Belgičan Clement Desalle (Rockstar Suzuki World), o víkendu celkově čtvrtý: "První jízda nebyla tak špatná, ale stejně jsem byl zklamaný, protože jsem se dlouho zasekl za Gautierem Paulinem. Nemohl jsem ho předjet, i když jsem to zkoušel zleva zprava. V druhé jízdě jsem měl lepší start, jel jsem třetí, ale ve druhé zatáčce jsem ťukl do Tommyho Searla. Nemohl jsem od něj odervat motorku, vypadalo to, jako bychom byli spojení nějakým lepidlem. Vůbec nevím, co se stalo. Vyjel jsem zpátky do závodu snad jako úplně poslední a ve druhém kole jsem znovu upadl. Díky Bohu, že jsem nakonec stihl dojet osmý, jinak by to byl fakt hrozný den a hodně bych ztratil. Hodně jsem tady dřel, ale nic se mi nevrátilo zpět."  
Belgičan Kevin Strijbos (Rockstar Suzuki World), šestý a pátý: "Dnes jsem byl OK, alespoň co se týká výsledku. V první jízdě jsem sice neměl moc dobrý pocit, když jsem jel za Leokem. Dost dlouho mi trvalo, než jsem se před něj dostal a ti vpředu už mi zatím ujeli. Šesté místo ale nakonec nebylo tak špatné, ale říkám, nebyl jsem na motorce moc šťastný, protože jsem cítil, že má jízda není dost ostrá a strašně mě bolely ruce. Byl jsem zvědavý, jak se mi po těch problémech povede v druhé jízdě. Ze startu jsem odskočil dobře, ale pak do mě někdo, myslím, že Simpson, z boku silně udeřil a vyvezl mne úplně navenek. Měl jsem pocit, že jsem snad najednou úplně vzadu. Ale rychle jsem vzpamatoval, chytil jsem se Gautiera Paulina a společně jsme šli pěkně dopředu. To mi dodává před příštím závodem hodně optimismu. Věřím, že brzy už udělám podium, potřebuju jen trochu štěstí."
Francouz Xavier Boog (KTM), dost překvapivě osmý a sedmý: "Tvrdá trať mi svědčí víc než písek ve Valkenswaardu. Potřeboval jsem jenom dostat trochu víc rychlosti z motorky, abych se udržel těch nejlepších. Ale i tak jsem s víkendem spokojený a těším se na svůj další postup v  dalších závodech."  Portugalec Rui Gonçalves (KTM), ani jednou v první desítce: "Ten víkend byl strašně těžký, ale nevzdával jsem to. Udělal jsem spoustu malých chyb, musím na to rychle zapomenout a útočit na vyšší příčky hned příští závod v Bulharsku." Tovární jezdec Hondy, Němec Max Nagl, desátý průběžně v MX1: "Potom, co jsem od začátku sezony zažil (zranění a pak velké žaludeční potíže v Asii), jsem zase jednou šťastný. Hlavně kvůli klukům v týmu, mechanikům a Hondě. Poslední týdny jsme opravdu usilovně trénovali a já teď byl schopen konečně udělat i nějaký ten výsledek. Zlepšil jsem fyzičku a hned se to ukázalo i na mé rychlosti. Stále potřebuju popracovat na svých startech, ten v první jízdě byl přímo příšerný a navíc jsem v prvním kole i spadnul. Nakonec jsem byl jedenáctý, ale měl jsem vztek. Před druhou jízdou jsme na motorce pár věcí upravili, taky start jsem měl lepší a jízda se hodně zlepšila. Takže za to třetí místo jsem opravdu velmi šťastný, dobilo to do mne hodně energie. Stejně tak do týmu. Ještě musím poděkovat za tu velkou podporu, které se mi dostalo od té sposty lidí, co se na mně přijeli podívat z Německa. Od mých fanoušků to bylo fakt super."

Informace o redaktorovi

Petr Šour - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist