Clement Desalle zraněn

Motokrosový tovární jezdec Suzuki Clement Desalle se zranil při závodě belgického šampionátu v Molu a je pro zbytek sezóny bohužel vyřazen, čímž se otevřela hodně široká cesta ke třetímu titulu mistra světa kubatury MX1 pro italského továrního jezdce KTM Antonia Cairoliho.

Aktuálně druhý jezdec motokrosového šampionátu kubatury MX1, Belgičan Clement Desalle, byl včera operován na zraněném rameni po svém pádu při první jízdě belgického šampionátu v Molu.
Očití svědkové pádu potvrzují, že při skoku na plný plyn dopadl tovární jezdec týmu Rockstar-Suzuki v místě před cílovou zatáčkou na Rusa Evgenyje Bobrysheva. Dle tiskové zprávy svého týmu je belgický šampion mimo hru do konce letošní sezóny, čímž se hodně rozšířila cesta k zisku dalšího titulu pro italského motokrosaře Antonia Cairoliho.
Tovární jezdec rakouské KTM Toni Cairoli by se mohl stát mistrem světa už následující víkend v britském Matterley Basinu, pokud získá o 19 bodů více než, současně třetí v šampionátu kubatury MX1, Francouz Steven Frossard.

Přesto to ještě nebude oficiálně, neboť do konce šampionátu po Grand Prix Velké Británie čekají ještě dva závody - čtyři jízdy - německá GP Evropy v Gaildorfu a italská GP ve Fermu, a v teoretickém případě, že Cairoli vyhraje v Anglii obě dvě jízdy, tak jeho náskok bude "pouhých"  98 bodů na Desalleho a 100 se jich ještě bude rozdávat.

Stav šampionátu kubatury MX1 po závodě GP ČR v Lokti: 1. Antonio Cairoli (ITA, KTM), 509 bodů; 2. Clement Desalle (BEL, Suzuki), 461 b.; 3. Steven Frossard (FRA, Yamaha), 428 b.; 4. Evgeny Bobryshev (RUS, Honda), 387 b.; 5. Maximilian Nagl (GER, KTM), 378 b.; 6. Rui Goncalves (POR, Honda), 349 b.; 7. David Philippaerts (ITA, Yamaha), 308 b.; 8. Ken de Dycker (BEL, Honda), 268 b.; 9. Xavier Boog (FRA, Kawasaki), 262 b.; 10. Jonathan Barragan (ESP, Kawasaki), 254 b.;

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist