Pátá kapitola - Kramolín

Kapitoly článku

Po startu první jízdy MX3-Open bleskově proklouzl pravou stranou k prémii 1.500 korun za holeshot Michalec, od druhé zatáčky ale převzal vedení Michek a svůj náskok neustále zvyšoval. Mezi jeho bezprostředními soupeři chyběl Žerava, který po pádu začínal z výrazně zadních pozic. Úvod jízdy se nevydařil ani Brumlovi a Votroubkovi, po absenci ve Vranově se připomněl Slovák Kohút druhou příčkou, třetí v prvních šesti kolech jezdil Bartoš. Čepelák přijel z prvního kola na pátém místě, ale o šest okruhů později už dýchal na záda druhého Kohúta. Bartoš neodolal ani maďarskému favoritu Némethovi, začínajícímu v této fázi seriálu zoufale bojovat alespoň o titul vicemistra. Dvojice ve žlutých dresech týmu LR Cosmetic – Ados KTM Team Kohút – Németh setřásla Čepeláka a svedla mezi sebou bitvu o stříbrný stupínek. Závěr patřil Maďarovi, zatímco Kohút měl plné ruce práce s finišujícím Čepelákem. Náročnou stíhací jízdu završil Žerava sedmým místem, Brumla stihl devátý stupínek.

Druhý holeshot této kubatury si odvezl domů Bartoš, ovšem druhý zlatý věnec rozradostnil opět Michka. Ten od svého týmového kolegy v týmu Orion Litomyšl – RS Petrol převzal taktovku vedoucího jezdce ještě v průběhu úvodního kola a žádnou jinou změnu v čele už nepřipustil. Na třetí a čtvrté pozici se utvořila další stájová dvojice v podání Kohúta a Németha, na dalších místech pádili Čepelák, Brumla, Žerava a Stloukal. V osmém kole po chybě Kohúta postoupil na čtvrtou příčku Čepelák a navíc se zdálo, že Németh bude vytrvale útočit na druhého Bartoše. To se také stalo, jenže Bartoš útoky zkušeného Maďara ustál a ve finiši svůj náskok dokonce o něco navýšil. To už na trati chyběl Kohút a o další zápis se postaral Žerava posunem na čtvrté místo.

„Jestli v tom, že mě Michek předjel tak brzy sehrála roli týmová strategie? Ne ne, tak to nebylo, Michek si mě nachystal už v zatáčce předtím a potom jsem mu už nestačil. Ale jsem rád, že se mi podařilo udržet za sebou Németha,“ zářil Bartoš v cíli spokojeností.

K smutku neměl samozřejmě důvod ani dvakrát vítězný Michek. „Na vedoucí pozici se mi dařilo držet svoje tempo, což bylo velice důležité. Ale pozor, jezdci za mnou byli také rychlí, stále jsem musel dávat pozor,“ řekl horký kandidát na letošní titul třídy MX3–OPEN Michek.
MX3 - Open 1. jízda: 1. Michek Martin CZE ACCR KTM ORION LITOMYŠL-RS PETROL
TEAM 35:05.938, 2. Németh Kornél HUN MAMS KTM LR COSMETIC-ADOS KTM team +16.112, 3. Kohút Martin SVK SMF KTM LR COSMETIC-ADOS KTM team +26.162, 4. Čepelák Jiří CZE ACCR Yamaha Osicka MX Team +21.844, 5. Bartoš Petr CZE ACCR KTM ORION LITOMYŠL-RS PETROL TEAM +50.624, 6. Michalec Petr CZE ACCR Honda UFO racing team +54.190 a dále: 7. Martin Žerava, 8. Petr Stloukal, 9. Vojtěch Brumla, 10. David Čadek.

MX3 - Open 2. jízda: 1. Michek Martin CZE ACCR KTM ORION LITOMYŠL-RS PETROL
TEAM 34:09.376, 2. Bartoš Petr CZE ACCR KTM ORION LITOMYŠL-RS PETROL
TEAM +16.777, 3. Németh Kornél HUN MAMS KTM LR COSMETIC-ADOS KTM team +20.260,
4. Žerava Martin CZE ACCR Honda MOTOMAN TEAM +31.474, 5. Čepelák Jiří CZE ACCR Yamaha Osicka MX Team +50.074, 6. 24 Brumla Vojtěch CZE ACCR Kawasaki HT Group Racing Team +1:00.274 a dále: 7. Petr Stloukal, 8. Petr Michalec, 9. Patrik Liška, 10. David Čadek.

MX3 - celkově: 1. Michek Martin CZE ACCR KTM ORION LITOMYŠL-RS PETROL TEAM 50 bodů, 2. Németh Kornél HUN MAMS KTM LR COSMETIC-ADOS KTM team 42 b., 3. Bartoš Petr CZE ACCR KTM ORION LITOMYŠL-RS PETROL TEAM 38 b., 4. Čepelák Jiří CZE ACCR Yamaha Osicka MX Team 34 b., 5. Žerava Martin CZE ACCR Honda MOTOMAN TEAM 32 b., 6. Michalec Petr CZE ACCR Honda UFO racing team 28 b.

MX3 - Open stav šampionátu: 1. Michek Martin CZE ACCR ORION LITOMYŠL-RS PETROL 232 bodů, 2. Németh Kornél HUN MAMS LR COSMETIC-ADOS KTM team 180 b., 3. Čepelák Jiří CZE ACCR Osicka MX Team 171 b., 4. Bartoš Petr CZE ACCR ORION LITOMYŠL-RS PETROL 168 b., 5. Žerava Martin CZE ACCR MOTOMAN TEAM 159 b., 6. Kadleček Michal CZE ACCR KRTZ IV. v ACR 138 b.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist