MMČR v motokrosu pokračuje závodem v Pacově

Kapitoly článku

Sezóna 2013 je již několik týdnů rozjeta a tak jsme zaznamenali už i první zranění, přesto budou v Pacově všechny přední motokrosové týmy zastoupeny velice kvalitně.

S německým velkoklubem Pfeil sfůzovaný tým Martina Osičky, který nese název Osička – Pfeil MX team vyšle do Pacova hned tři pořádné kalibry. S červenou tabulkou vedoucího jezdce třídy MX1 Filipa Neugebauera, který se letos ke spokojenosti mnoha domácích příznivců zúčastní celého českého šampionátu. Dalšími esy budou francouzští reprezentanti Boris Maillard a Jaulin Sullivan ve třídě MX2.

Jak doplňuje manažerka týmu Sabina Klimešová: „Tito tři jezdci se uplynulý víkend zúčastnili kvalitního německého mistrovství ADAC v Reutlingenu a v rámci tréninku za sebou mají i natáčení týmového promo videa s prvky FMX přímo s Liborem Podmolem na domácí trati ve Velkých Bílovicích. Tam se budou připravovat i v týdnu před závodem v Pacově“. Je vidět, že se Francouzům na jihu Moravy evidentně líbí a že jsou tam úspěšní už od dob Napoleona.

Lídr třídy MX2, skromný Tomáš Šimko v barvách BUKSA/ADOS KTM teamu ze Slovenska vzkazuje: „Do Pacova se těším, trať tam mám rád, protože se většinou dost rozbije, vytvoří se koleje a to mi celkem sedí. Momentální forma si myslím, že je v pohodě a po Dlouhé Loučce tam jedu s červenou tabulkou, což jsem velmi rád a budu se snažit o to, aby mi zůstala i po Pacově! Po prvním závodě MMČR jsem byl velice spokojený s výsledkem a líbila se mi tam i trať. Sedla mi hned od rána. Mezi těmito dvěma závody jsem se účastnil 2x slovenského mistrovství, kde jsem vyhrál a také závodu MS třídy MX3 v Bulharsku, kde jsem obsadil celkově 7. místo. Chtěl bych poděkovat celému teamu Buksa/Ados KTM a také mému otci – mechanikovi. Budu se snažit je nadále uspokojovat mými výsledky“.

Manažer týmu Dušan Sekyrka ještě doplňuje sestavu týmu: „Společně s Tomášem do Pacova přijede Martin Michek, Florent Richier (MX1) a Bence Szvoboda, Ondřej Brendl a Jarda Sloupský (MX2). Martin Kohút má po operaci kolene a má 8 týdnů rehabilitace“. K ambicióznímu Martinovi Michkovi ještě dodává: „Martin se cítí v pohodě, tak uvidíme, jak mu to v Pacově půjde. Zajel dobře na nedávném MS MX3 v bulharském Trojanu, i když s pádem. Největší paradox byl, že se tam prášilo víc než loni na mistráku v Přerově (tam tehdy byly druhé jízdy na protest jezdců zrušeny – poznámka autora), nikdo nic neříkal a všichni jeli“, všímá si zkušený týmový manažer.

Loni hodně úspěšný tým Orion Litomyšl – RS Petrol letos po přestupu Martina Michka sází vedle stálice týmu Petra Bartoše také na Františka Smolu. V Pacově ale bohužel bude barvy týmu Franta Smola hájit sám… „Petr Bartoš se zranil při závodě Nova Cupu v Žamberku. Má zlomené nártní kůstky a bude tři týdny mimo provoz. Chybička se holt vloudila. Petr tak bude v Pacově, kde to má hodně rád a kde ho mají rádi i diváci, sám v roli přihlížejícího“ smutně konstatuje manager týmu Petr Kovář. Optimismus ho ale neopouští: „Franta Smola jel závody MS MX3 v Bulharsku a určitě Petra v Pacově dobře zastoupí. Věřím, že to zvládne! V Pacově jsou vždy moc pěkné závody, chodí tam hodně lidí a pořadatelům přeji, aby jim vyšlo počasí!“ vzkazuje na Vysočinu bývalý vynikající motokrosový reprezentant.

Svůj vlastní tým YAMAHA Čepelák si letos založil zkušený Jiří Čepelák. „Mezi Loučkou a Pacovem jsem se zúčastnil dvou závodů slovenského mistrovství, kde mi po čtyřech jízdách patří první místo. Dále jsem jel jeden závod národního italského mistrovství, kde jsem skončil jako 7. a 5. Před Pacovem jsem si dal trochu volna, abych doléčil drobné pohmožděniny a nabral novou energii. Do Pacova se samozřejmě těším, jedná se o jednu z nejlepších tratí u nás a zdejší závod má vždy skvělou diváckou kulisu!“, těší se disciplinovaný motokrosový matador.

Jihočeský tým REDE KTM nasadí ve třídě MX1 Davida Čadka, ve třídě MX2 pak Martina Fiňka a Rudolfa Weschtu. Pro závody MMČR tým doplní nový člen, Maďar Gábor Firtosvári. „Závody v Dlouhé Loučce ukázaly, jak je nový systém napínavý. V MX1 se nám ale moc nedařilo, David Čadek dostal krátce po startu kamenem do brýlí, musel zastavit a lepší než 15. místo z toho nebylo. Ale 6. místo Rudy Weschty a 8. místo Martina Fiňka ve třídě MX2 je dobrý výsledek. Kluci se určitě budou v Pacově hodně snažit, pro náš tým je to v podstatě domácí trať. Ten, kdo fandí motokrosu, nesmí v Pacově chybět...!“, zve diváky pozitivně naladěný manažer týmu Petr Rada.

Další tým z jihu Čech, téměř domácí MOTOSPORT CHÝNOV, bohužel opět nenasadí do bojů špičkové rakouské jezdce, tak jako tomu bylo v minulých ročnících vždy zvykem. „Měli jsme pro letošek domluven start předních rakouských reprezentantů. Bohužel však nepopulární termínové přesuny jak v Rakousku, tak závodu v Pacově způsobily, že dochází dvakrát po sobě k termínovým kolizím s rakouským mistrákem…“, smutně sděluje vedení klubu.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist