Šestidenní ve Španělsku těsně před startem

Ve španělském středisku Navarra je všechno připraveno tak, aby v úterý mohl propuknout první ostrý den 91. Mezinárodní motocyklové Šestidenní. Všichni čeští jezdci mají za sebou administrativní a technické přejímky a v sobotu v podvečer se byli podívat na slavnostní zahájení motocyklové olympiády – každoročního vyvrcholení endurácké sezony. Zahájení se konalo v Pamploně v aréně býčích zápasů Plaza de Toros.

A jaké připravili španělští pořadatelé pro letošní ISDE terény? Testy prvního a druhého dne popisují jezdci českého klubového týmu Motosport Bozkov: „Nejdříve jsme vyrazili do vesnice Ancín, vedle které byl hned natažen cross test. Tento test začíná na menší crossové trati s umělými překážkami, odtud pokračuje po tvrdém a kamenitém strništi, kde se napojí do menšího lesíka, ve kterém nás čeká menší kamenitý výjezd. Konec testu je opět natažen na posekaném poli až do cíle. Druhý test se nachází u města Berbinzana, kde byl natažen Enduro test. Tento test začíná na posekaném poli, kde po pár zatáčkách pokračuje v borovicovém lese, který je hodně kamenitý a čeká tam na nás hodně vysokých pařízků a kořenů. V tomto testu je jeden velký výjezd, ze kterého nám trochu lepilo, ale my se s ním popereme."

"Extrém test se nachází hned vedle areálu Circuito. Test bude extrémní tím, že se pojede každý den. Je na prašné stráni, kde se střídají rychlé úseky s technickými odkloněnými zatáčkami plus betonové kanály," hlásí ze Španělska Motosport Bozkov, který letos nasazuje do soutěže klubáků dva týmy. Kluci už mají za sebou poslední přípravy. "Všichni, kteří jedou na dvoutaktu, ladili nastavení karburátoru na zdejší klimatické podmínky. Přezouvalo se na nové pneumatiky a dodělávaly se poslední detaily na focení."

Letošní Šestidenní se zúčastní více jak 630 jezdců, kteří se představí ve 22 seniorských národních týmech, dvaceti juniorských národních týmech, devíti ženských národních týmech, 150 klubových týmech a více jak 65 jezdců prvního ročníku FIM Enduro Vintage. V nejdůležitější soutěži World Trophy nás budou pod vedením zkušeného manažera Jiřího Pošíka reprezentovat Ondřej Helmich (kategorie E3), Patrik Markvart (E1), Jiří Hádek (E2) a Jaromír Romančík (E2).

 

Informace o redaktorovi

Petr Šour - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist