Šestidenní: Čtvrtý den nepřinesl žádné velké změny

Šestidenní 2023 se přehoupla přes svou polovinu. Čtvrtý den nepřinesl v soutěži World Junior Trophy žádné změny v pořadí, jen vedoucí Švédové navýšili své vedení na druhé Francouze už na 16:05,52 min. Češi zůstávají na páté pozici.

O lehký propad v soutěži World Trophy týmů se postarali Britové, kteří měli krizi už ve středu, ale čtvrtý den skončili až na pátém místě a celkově se přesunuli z druhého na třetí místo. Nejrychlejší  čas si čtvrtý den opět připsali Američané, ale na neustále se lepšící Italy tentokrát najeli jen čtyři sekundy. Třetí místo brali Francouzi. Italové tvrdí, že jejich zlepšené výkony jsou reakcí na změnu tratí ve 3. a 4, dnu, které nyní mnohem víc připomínají klasické enduro, jak ho známe z Evropy. Američanům zase vyhovovaly tratě prvního a druhého dne, na nových úsecích trochu zpomalili, ale to trvalo jen pár testů, pak znovu našli svou suverenitu. Vyrovnaný zámořský tým má před pátkem náskok na Francii už 11:03.69 min. , Britové ztrácejí 11:14,02 min., je to tedy hodně těsné. Čtvrtá, ale nadosah podiu, je Itálie a pátí Španělé. Až se jednou bude vzpomínat na 97. ročník Šestidenní (ISDE) v argentinském San Juanu, každému zřejmě přijde na mysl heroický výkon Josepa Garcii (KTM E1). Tento Španěl opět ve čtvrtek vyhrál pět testů, ten poslední nechal Italu Andreovi Veronovi (GasGasu E2). V absolutním hodnocení všech jezdců bez rozdílu tříd má ale na Itala pořád navrch jen 18,43 sekundy. "Byl to dnes pořádný bioj s Američany o vítězství. Vedli jsme až do posledního testu, ale pak jsem měl havárii a ztratil jsem nějaký čas. V úplném závěru jsme prostě trochu propadli. Celkově je to ale dobré. Najeli jsem teď spoustu času, který jsme ztratili v prvních dvou dnech, a tak můžeme znovu bojovat o stupně vítězů. V pátek je poslední dlouhý den, pak už zbývá jenom motokros, tak uvidíme, co s tím ještě můžeme udělat," řekl v cíli Ital Samuele Bernardini (Honda).  

V soutěži World Junior Trophy dojely ve čtvrtek týmy přesně v tom pořadí, jaké bylo po třetím dnu, takže z celkového hlediska se mezi nimi jen navýšily rozdíly. Suverénní Švédové tak najeli na Francouze dalších 4:11,73 min. a celkově vedou o 16: 05,52 min. Čeští junioři udrželi páté místo, před nimi jsou stále domácí Argentinci, a to o přibližně 13 minut.

 

  

"Naši kluci naštěstí dneska na trati řešili jen drobnosti. Pravdou je, že únava je trochu znát na nás všech, ale Jarda, Zdeněk i Roban jsou neskuteční bojovníci, a i když to bolí, jedou dál. Zdeněk Pitel se necítil úplně ve své kůži, takže se mu nejely dobře první dva ranní testy. Občas upadnul a jednou to bylo nešťastně na jeho zraněnou roku, tedy přesně na to levé zápěstí, které má sešroubované. Takže bolelo a musel si zobnout „růžové štěstí“. V posledním testu se navíc rozsekal. Trefil takový vymletý břeh a zranil si prsty na ruce, sedřel rameno. Ale je to tvrdej endurák, takže jede dál. Robo Friedrich se naopak cítil skvěle. Jelo se mu prý dobře, což bylo mimo jiné díky nižším teplotám. Ve stínu už není vysoce přes 40°C, ale jen 31°C. Byl to takový výkyv, že jsme si brali i mikiny. Jarda se opět posunul o nějaké to místo dopředu. Jede opravdu pěkně, stabilně a bez nějakých větších chyb. Ale ani jemu se nevyhnuly problémy, které bude muset řešit pátý závodní den ráno. Na přejezdu mu nějaký argentinský trpaslík podseknul přední kolo a Jarda šel přes rejdy. Prohnul rozporku na řídítkách, ale naštěstí jemu si nic vážného nestalo. Čeká nás poslední ryze endurový den. Před námi časová propast na čtvrté Argentince, za námi relativně luxusní náskok více než šesti minut na Němce. Takže strategie je jasná – neblbnout, jet na jistotu a odpoledne dovézt motorky i sebe do „úpéčka“," hlásí Czech Enduro Team. Víc informací a videa najdete zde:

https://www.facebook.com/czechenduro.cz/?locale=cs_CZ 

https://www.instagram.com/explore/tags/czechenduroteam/?next=%2Fpatriciapardo_tv%2F&img_index=1

Všechny výsledky 4. dne a celkové pořadí najdete zde (vpravo nahoře přepněte na DAY 4:

https://fim-isde.com/2023-results/

 

 

Informace o redaktorovi

Petr Šour - (Odebírat články autora)
Marek Vincík - (Odebírat články autora)

Autoři článku obdrželi prémie 20 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
kuraprox přispěl 20 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist