Šestidenní 2015 – Příjezd na východ Slovenska

Aktuální informace přímo z místa dění vám bude v průběhu Šestidenní přinášet redaktor Honza Dvořák. Ten kromě textu nabídne také pohotové fotografie, které umožní nasát skvělou atmosféru, která už nyní na východě Slovenska panuje. Jak to dnes v místě konání devadesátého ročníku Šestidenní vypadá, prozradí první reportáž.

Trasa Klatovy – Košice, celkem 750 kilometrů a 9,5 hodiny cesty autem. To se prostě muselo přežít, aby člověk dorazil do centra “motocyklové olympiády“, jubilejního 90. ročníku Šestidenní. Franta Melich, manažer Česko-Slovenského klubového týmu ve složení Jaroslav Tobeš, Jan Vašta, Jan Zeman, mě vzal do depa téhle velkolepé události. Přestože už tu v šest večer skončil celodenní čilý ruch, okamžitě na mě dýchla atmosféra mezinárodních závodů.

Parkoviště za obchodním domem Optima je rozděleno na malé či větší kousky, které mají k dispozici Trophy, junior, women a klubové teamy různých zemí. Slovensko, samozřejmě hned u vchodu, naproti Španělsko, které bude pořádat Šestidenní příští rok a už se tu prezentuje, pak následovaly země jako Mexiko, Argentina, USA, Itálie, Rumunsko, pochopitelně Česká republika a mnohé další.

Někde se ještě pracovalo, jinde byly motorky ještě v přepravních krabicích, na některých místech byly zatím jen vlajky příslušných zemí. Už teď je tu ale živo a atmosféra jasně naznačuje, že začíná velký cirkus s názvem ISDE 2015. Zítra, tedy ve čtvrtek začne formálními a technickými přejímkami, v sobotu je slavnostním defilé na hlavní košické třídě a v pondělí to všechno vypukne.

Ve čtvrtek vyrážím na motorce se podívat na nejlepší místa pro testy a přejezdy, kde nasbírám co možná nejlepší fotky a videa. Také jsme se s kolegou domluvili, že se ve dvou pojedeme podívat na proslulé košické sídliště Luník IX … .

Už brzy pošlu další dávku informací.

Foto: JATO Team - Jaro Tobeš ml. - Sherco, Jan Vašta - Husqarna, Jan Zeman - KTM

Informace o redaktorovi

Jan Dvořák - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (4x):



TOPlist