Rally Dakar 2009 startuje

Již dnes navečer se v Buenos Aires poprvé rozduní motory 530 soutěžních strojů jihoamerické Rally Dakar 2009. Přinášíme vám malé připomenutí a fotogalerii z příjezdů našich jednotlivých motocyklových závodníků do Jižní Ameriky a tamních oslav Silvestra.

Ostrá soutěžní etapa sice začíná až zítra, již dnes ve čtyři dopoledne (19:00 našeho času) se závodníci představí publiku na krátké 5km projížďce městem, kde se očekává obrovská účast místních diváků. Zatímco my mrzneme doma u televizních obrazovek, v Argentině vrcholí léto a taková akce bude určitě zajímavým zpestřením horkého odpoledne. Ostrý start je zítra - v sobotu 3.1. ráno a první etapa zahrnuje přesun 196 km, pak drsný a dlouhý speciál 371 km a poté dojezdový přesun 166 km do Santa Rosa de la Pampa. Etapa zahrnuje tři tankovací stanice a tři kontrolní stanice. Na našem webu najdete průběžné zprávy ze závodu, pěkný dárek pro nás připravila také Česká televize, která na kanálu ČT4 Sport každý večer přináší obsáhlý samostatný pořad Rally Dakar 2009. A co je nejlepší, tento pořad si můžete pustit online prostřednictvím i-vysílání po internetu.

Mezi dalšími 230 motocykly na startu nebudou chybět také slavná jména favoritů a vítězů z minulých let, kterými jsou například Cyril Despres (Red Bull KTM), Marc Coma (KTM Repsol) nebo David Casteu (Vectra Racing Team). Informace o našich zástupcích za řídítky závodních strojů jsme již přinesli v tomto článku, takže zde se již omezím jen na stručný výčet:
  • Martin Macek, Yamaha WR450F
  • Ivo Kaštan, pitbike Rahier Honda Mk2
  • David Pabiška, KTM 690 Rally
  • Dušan Randýsek, KTM 690 Rally
  • Ivan Jakeš, KTM 690 Rally
  • Josef Macháček, quad Yamaha Raptor
  • Jan Froněk, KTM 690 Rally
  • Olin Bražina, quad KTM
Podle našich informací všichni závodníci úspěšně absolvovali let z Evropy a vyzvedli si své stroje, které se měsíc plavily v kontejnerech. Poté prošli poslední technickými přejímkami a dnes můžou vyrazit na trať. A zde máte malou fotogalerii z jejich cesty, vyzvedávání motorek a oslav Silvestra.


Informace o redaktorovi

Filip Tichý - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist