kawasaki_good_times_tour2




Melechovský okruh 2016 se blíží

Třetí srpnový víkend vyrážejí už tradičně všichni majitelé a fandové starších i novějších tuzemských motorek do Ledče nad Sázavou, kde se koná populární sraz a zábavný závod Melechovský okruh. Hlavní program už sedmého ročníku Melecháče připadá na sobotu 20. srpna. Na akci nebudou chybět ani Motorkáři.cz, kteří jsou už od prvního ročníku mediálním partnerem této ojedinělé akce.

Stejně jako v předešlých letech se základna celého Melecháče bude nacházet v letním areálu u fotbalového hřiště v Ledči nad Sázavou, který bude otevřen již od pátku 19.8. Hlídaný oplocený areál nabízí dostatek místa pro stanování až do neděle a poskytuje též sociální zázemí a občerstevní. 

Vše podstatné vypukne v sobotu 20.8., kdy dopoledne proběhne registrace účastníků a na ploše areálu se zároveň uskuteční výstava zúčastněných strojů, členěných dle období výroby. Připravena je rovněž prezentace firem a obchodních partnerů z motocyklové branže (např. JAWA Moto, ČZ Řetězy, Velorexport atd.), kteří věnovali také spoustu cen do tomboly.

Hlavní část Melecháče, závod Posázavím kolem bájné hory Melechov, odstartuje v pravé poledne. Letošní ročník nese podtitul Válka gangů o trofeje Melechovského okruhu. Jak prozradil hlavní organizátor, moderátor akce a známý renovátor motocyklů ČZ, Petr Soukup, po kladných ohlasech z loňského Melecháče budou i letos do závodu startovat pětičlenné týmy-motogangy. "Správný motogang by měl mít kromě originálního názvu, povzbudivého týmového pokřiku, společného identifikačního prvku taky spoustu odvahy plnit náročné úkoly na trati," dodává Soukup s tím, že fantazii se meze nekladou a recese nesmí chybět. Osamělí jezdci, který nepřijedou ve skupině, budou mít možnost improvizace a utvoří gang na místě - buď přirozeným výběrem, nebo budou pořadatelem náhodně vylosováni. 

Gangy budou do závodu vyrážet v časových odstupech a na trati je čeká celkem pět zastávek s úkoly, mezi nimiž nechybí oblíbená motokrosová trať ("Divokou krosku Robby o objemu 50 ccm dodá opět JAWA Týnec," upřesňuje se smíchem Petr Soukup.), jízda poslepu, kvíz z motocyklové historie nebo fyzicky náročné, ale majitelům tuzemských strojů známé štafetové tlačení nepojízdné motorky. V cíli závodu pak ještě gangy absolvují slalomovou dráhu zručnosti, jejíž bodování také promluví do konečného hodnocení.

Po dojetí všech motogangů proběhne vyhlášení výsledků a rozdání trofejí, cen a dárků od partnerů a sponzorů. 

Následovat pak bude tradiční společná vyjížďka po malebném ledečském okolí. Večerní volnou zábavu doprovodí kromě jídla a pití také letní kino s motorkářským filmem. 

Registrace předem není nutná! 

Veškeré informace k závodu najdete na webu melechovskyokruh.cz.

Pořadatel: Petr Soukup, tel. 737 301 831.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (7x):


TOPlist