globalmoto_unor




Vespa odhalila speciální edici Sei Giorni

Sei Giorni není jméno Itala, který by byl významnou postavou v historii Vespy. Ve skutečnosti se jedná o italský termín pro „šest dní“, odkazující na závod pravidelnosti Sei Giorni Internazionale - tedy nám dobře známou šestidenní. V roce 1951 se jel závod v italském Varese a Vespa zde získala hned devět zlatých medailí.

Všichni závodníci tehdy jeli na originálních Vespa Sport „Sei Giorni“ a právě jejich strojům se připodobňuje i nová stejnojmenná edice. V jejím rámci dostane každý skútr svoje unikátní číslo a k dispozici bude jen omezený, avšak dopředu neznámý počet kusů.

Vespa Sei Giorni je na první pohled rozeznatelná nejen díky charakteristické zelené barvě, ale také díky světlometu umístěném na předním blatníku. Nová jsou také řídítka, před kterými se krčí decentní větrný štítek, a retro budíky se slonovinově bílým podkladem.

Každá Vespa dále stojí na černých ráfcích s červeným proužkem, disponuje velkými startovními číslicemi „6“ na přední kapotáži a zadním blatníku a charakteristické je také ergonomicky tvarované sedlo s kontrastním prošíváním.

Pod všemi těmi retro prvky, inspirovanými ve sportovní Vespě z padesátých let, je ovšem ukrytá aktuální nejvyšší specifikace GTS. To znamená mimo jiné vodou chlazený jednoválec o objemu 300 kubíků, dodávající zadnímu kolu výkon 21 koní a točivý moment 22 Nm.

Nechybí ani nejrůznější serepetičky dnešní doby. Vespa Sei Giorni disponuje třeba ABS, LED denním svícením, USB portem pro nabíjení telefonu a dalšími prvky výbavy. Za příplatek si lze skútr vylepšit ještě o originální bagáž, nosič nebo navigaci Tom Tom Vio.

Speciální edice Sei Giorni bude samozřejmě nabídnuta především v rodné Itálii. Bohužel zatím není známá cena, která však docela určitě přesáhne hranici 150 000 korun.

Informace o redaktorovi

Dominik Valášek - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 1 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
krizik1 přispěl 1 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (3x):



TOPlist