yamaha_mt09




Pinlock Overlay nabídne kouřové i čiré hledí v jednom

Mnoho motorkářů to zná moc dobře. Proti sluníčku není pořádně vidět, ale sluneční brýle často nesedí do přilby a jsou poněkud otravné. Řešením by bylo kouřové či jinak upravené hledí, ovšem co s ním, když slunce zajde a my potřebujeme hledí čiré? Řešení již nabízí například značka AGV se stmívacím plexi AGVisor nebo Bell, který představil své samozatmavovací plexi, případně Lazer se svým Lumino Visor. Nově do tohoto segmentu vstupuje také značka Pinlock.

Vcelku komplexní řešení tohoto problému by mohla přinést společnost Pinlock, specializující se na motocyklová hledí. Jejich novinka Overlay totiž přináší kouřové i čiré hledí v jednom. Stačí jen vzít ten správný kus pro svou přilbu a pomocí speciálních úchytů jej nainstalovat přes stávající hledí.

Overlay lze přitom kombinovat se starším, vkládacím hledím, určeným pro eliminaci zamlžení.
Celé kouzlo spočívá ve fotosenzitivní vrstvě, ukryté mezi dvěma pláty polykarbonátu odolného proti poškrábání. Jakmile na fotosenzitivní vrstvu začne svítit slunce, celé hledí se zatmaví a má poskytnout jezdci výrazně lepší výhled. Zatmavení probíhá v řádu sekund, opětovné zesvětlání potom o něco déle, aby si mohly oči navyknout novým podmínkám.

 
Není zapnut JavaScript. Tento text má být nahrazen přehrávačem.

UV fotosenzitivní hledí je v současné době k mání pro vcelku omezenou škálu přileb (AGV Corsa, Pista, Veloce, BELL Pro Star, Race Star, BMW Sport, Schuberth SR2, SHARK Race R Pro, Speed R/ R2 a SHOEI X-Spirit III), ale nabídka by se měla snad dále rozšiřovat. Cena je v tuto chvíli nastavena na 99, 95 euro (2700 korun).

Náš tip

Přečtěte si článek: Svítí slunce nad hlavou

Informace o redaktorovi

Dominik Valášek - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (7x):



TOPlist