husqvarna_svartpilen_801_2




Na Motosalonu padl rekord v návštěvnosti

Pátý Motosalon už je pár hodin minulostí a prázdný pavilon P na brněnském výstavišti se pomalu připravuje na další akci. Letošnímu veletrhu motocyklů a příslušenství hodně přálo počasí - za celou historii našich jarních výstav nepamatujeme, že by tolik lidí přijelo na motorkách. Zájem návštěvníků opět překonal očekávání, a spokojeni tím pádem byli i vystavovatelé.

Motosalon poprvé za dobu své pětileté existence překonal hranici 51 tisíc návštěvníků, a trhl rekord v celé historii jarních motocyklových výstav u nás (v roce 2010, kdy přišlo víc lidí, se ještě návštěvnost Motosalonu počítala  dohromady s veletrhy ProDítě a Rybaření). Největší nával zažila nejmodernější česká hala v sobotu, kdy přišlo téměř 21 tisíc lidí. Díky jarním teplotám bylo po celý den vidět davy návštěvníků také venku mezi halami, kde probíhal doprovodný program. Také možnost zkušebních jízd byl v nádherném počasí enormní zájem, a testovací skútry ani velké motorky se takřka nezastavily. Novinkou letošního ročníku byla možnost vyjet s průvodcem na velkých motorkách značky Yamaha mimo areál výstaviště.
Letošní ročník Motosalonu sklidil skutečně mimořádnou publicitu a ohlas díky evropské premiéře dvou novinek Harley-Davidson - Dyna Low Rider a Sportster SuperLow 1200T. která se zde odehrála pouhých 16 hodin po světovém uvedení těchto novinek v Milwakuee. Pozadu ale nezůstala žádná z ostatních významných značek, a návštěvník tak měl možnost vidět na jednom místě drtivou většinu aktuálně prodávaných motocyklů, skútrů včetně novinek 2014. Vedle toho stánky s příslušenstvím, doplňky, oblečením - prostě všechno, co k motorkářskému životu patří.
K motorkářské kultuře patří neodmyslitelně customy a letos se přehlída staveb poprvé objevila i na Motosalonu jako ochutnávka pro příští ročník, kde se počítá s jejich výrazně větším zastoupením.


Řekli o veletrhu


Vladimír Přibyl, A-Spirit: V Brně oceňuji dostatek prostoru pro návštěvníky, v sobotu zde bylo opravdu velké množství lidí a pavilon P to zvládl.

Petr König, BMW: Nemůžu říct nic, co by se mi tady nelíbilo. Montáž proběhla výborně, se službami jsme spojeni, přišlo neskutečné množství lidí.
Martin Heřmanský, Harley-Davidson: Na Motosalonu jsme uskutečnili evropskou premiéru hned dvou novinek, které několik hodin předtím byly představeny v americkém Milwakuee. Byl jsem spokojen s kampaní i velkou návštěvností.

Jan Tůma, KTM: Za nás bylo všechno v pořádku, v průběhu akce jsme neměli žádný problém, líbila se nám vysoká návštěvnost, příjemně nás překvapil průběžný servis na stánku.
Miloš Petr, Honda: Já jsem hodně spokojený, vyšlo nám počasí, díky němu byl obrovský zájem o testování skútrů Honda. Přišlo hodně motorkářů ze všech koutů republiky a zaznamenali jsme i vysokou návštěvnost ze Slovenska. Návštěvníci měli fundované dotazy, byli informovaní.

Martin Jiřinec, Triumph: Byl to „mazec“. Návštěvníci měli hodně konkrétních dotazů, přišli zákazníci, kteří měli zájem o konkrétní věci, bylo vidět, že mají přehled o naší značce.

Petr Majer, Kawasaki: Byli jsme překvapeni obrovským počtem návštěvníků, víc lidí by se sem asi už v sobotu nevešlo. Zaznamenali jsme kladné ohlasy na náš stánek, který se odlišoval od ostatních, dokonce už jsme prodali i motocykly.
Jiří Kraft, Jawa: Jsem spokojený, mám z veletrhu pozitivní pocity. Je zde výborné zastoupení značek.

Eva Hlavatá, Yamaha: Testovací jízdy byly naprosto vynikající, máme z nich obrovský ohlas. Na stánek za námi chodili jezdci z testovacích jízd a chválili si motorky i trasu po Brně a na Automotodromu.

Petr Veruněk, Kymco, Quadro: Líbil se mi servis pro vystavovatele a zázemí, teď čekáme, že se obrovská návštěvnost promítne do prodejů.

Informace o redaktorovi

Petr Poduška - (Odebírat články autora)
TZ - (Odebírat články autora)
Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (12x):



TOPlist