yamaha_demo_tour




Motosalon: příslušenství

K Motosalonu nerozlučně patří kromě motorek také doplňky a příslušenství pro ně a jejich jezdce. Přilby, oblečení, boty, bezpečnostní prvky, zavazadla, náhradní díly, maziva, kosmetika...v Brně najdete od všeho něco. Pojďte se s námi podívat na ty nejzajímavější stánky.

LS2

Španělských přileb LS2 uvidíte na stánku ASP Group celou hromadu, ale za zmínku stojí hlavně tři nové modely: vyklápěčka Convert Hawk s možností přehození bradové části až dozadu (a tudíž použití jako jet přilby), sluneční clonou a exkluzivním batohem LS2 zadarmo k tomu.

Další vyklápěčka Shadow zase zaujme poměrem cena/výkon. Z mnoha vychytávek nás zaujal regulovatelný ventilační systém "In & Out ", který přivádí čerstvý vzduch na vnitřní část plexi.
A konečně něco pro sportovní styl jízdy: hi-endová integrálka CT2 Carbon TT. Kromě kvalitní lehké skořepiny nabízí vnitřní vysouvatelnou 3D sluneční clonu, větrací systém In&Out, vyjímatelný a pratelný interiér nebo anatomické lícnice s dofukovacím systémem AIR-GO.

Tokoz

Každý majetek je třeba chránit před nenechavci, a motorkářům v tom už dlouho pomáhá česká firma Tokoz. V její nabídce najdete zbraně proti zlodějům nejrůznějších kalibrů: od lehkých lankových zámků na skútry až po masivní řetězy, které slouží obvykle k zabezpečení motorky v garáži.

Jestli ještě žádný takový nemáte a uvažujete o něm, na Motosalonu můžete ušetřit. Populární model Moto 60 s řetězem v délce 1,5 metru tu mají za výstavní cenu 1 439 kaček.


Jofama

Akrapovič, KN Filter, Dynojet

Tuningové doplňky světoznámých značek jsou doménou pražské firmy DK auto-moto už hodně dlouhou dobu. Větší specialisty na laděné výfuky, otevřené filtry, power-commandery a všechno, co nějak souvisí se zvyšováním a měřením výkonu, byste na našem trhu jenom těžko hledali.

 

Arai

Na venkovní ploše stojí speciální Arai stan, ve kterém personál z evropské centrály Arai provádí bezplatný servis všech přileb Arai, které si návštěvníci s sebou přinesou. Uvnitř haly na stánku Yshop.cz pak najdete celou modelovou řadu nových přileb Arai, AGV i ostatního příslušenství Dainese, Held, Pirelli a Metzeler.

 

 

 

Několikrát denně tu také probíhá demonstrace funkčnosti Air vesty od Heldu.

 

Touratech

 

SW Motech

 

Barracuda

U Barracudy můžete při nákupu páček, zrcátek, blinkrů, závažíček, držáků SPZ a dalších tuningovývh doplňků během výstavy ušetřit 20 %.

 

 

 

Datatag

Průlomový systém identifikačního značení si můžete na Motosalonu nejen zblízka prozkoumat, ale také si všechno nechat podrobně vysvětlit a ukázat. Kity Datatag jsou na výstavě rovnou k prodeji, a to s výraznou slevou. A pro naše registrované uživatele máme dárek navíc: voucher na slevu 25 %! Kupón stačí vytisknout a přinést na stánek Datatag na výstavě Motosalon nebo si obrázek kupónu s kódem uložit do PC a poslat ho emailem na info@datatag.cz . Sleva vám bude potom odečtena. Pro jeho zobrazení musíte být přihlášeni ke svému účtu.

Geneze, Schuberth

Interphone

Interkomy italského výrobce dostaly pro letošek řadu vylepšení. Nová řada MC se skládá z tradičních modelů F3, F4 a F5, jejichž společnou novou vlastností je schopnost párování s jiným přístrojem libovolné značky, nebo funkce umožňující sdílet hudbu z jednoho přehrávače nebo telefonu do dvou přileb. U modelů F4 a F5 je vylepšené je RDS rádio, a nově si také můžete objednat headset speciálně tvarovaný do přileb Schuberth a Shoei.

 

Psí

Také na stánku tuzemského výrobce motooděvů najdete řadu novinek. Parádní dámskou kombinézu Trinity Lady TFS navrhoval talentovaný zlínský designér, a díky technologii tisku přímo do kůže v PSí docílili všech potřebných detailů, aby konečný „look“ byl shodný s původním grafickým nákresem. Pánská závodní kombinéza Racing Cyborg pak dosahuje nejvyšších standardů díky CE třívrstvým chráničům na kloubech se zesílením FERITY z vysoce pevnostni oceli - Twin Ferrite System Protection a zesílení zadni části nohavic tkaninou z Kevlarových vláken. Devět pružných elementù z kůže a velké plochy z pružného materiálu Keprotec zajišťuje maximální volnost pohybu v potřebném rozsahu. Měkký a savý materiál na zápěstí a límci jsou zárukou maximálního komfortu a pásky s vysokou adhezí na stehnech zlepšují kontakt s nádrží při brzdění.

 

Bike BOX

 

Novinkou na trhu je tahle mobilní garáž na motorky a čtyřkolky. Díky držáku na přední kolo, který je opatřen ložisky usazenými do kolejnice, strčíte motorku pohodlně dovnitř. Pak už stačí popřát dobrou noc, zaklapnout víko, zamknout a  můžete klidně spát.

 

4SR

Na stánku kaskadérů Crazy day můžete vidět výběr z kolekce české značky 4SR. Novinkou je unisex mikina 4SR na zip, kterou můžete zakoupit za 1090 Kč.

 

 

 

 

MBW

 

 

Motopoint

 

Na tuhle značku se můžete dívat minimálně ze dvou pohledů: jako na perfektně fungující a dobře zásobený velkoobchod s náhradními díly, nebo jako na závodní tým našeho nejlepšího roadracingového jezdce. Obě aktivity Motopointu spolu koneckonců úzce souvisí - například výrobce českých brzdových destiček Goldfren by těžko někde našel lepší zpětnou vazbu než v prostředí závodů TT Isle of Man, kde Indi pravidelně startuje. Podobně je to s kapotami tuzemské značky Motoforza a dalšími díly ze sortimentu Motopointu. Přijďte si na stánek prohlédnout nejžhavější novinky - například desky GPR nebo závodní kapotáže pro Kawasaki ER-6, nebo se v sobotu od 13 hodin nechat vyfotit s Michalem Indi Dokoupilem. K dispozici bude profesionální fotograf i tiskárna, takže si fotku můžete rovnou nechat podepsat.

Shark, Bering, Segura

Do letošní sezóny vstupuje Nokamoto kromě nových a inovovaných modelů přileb Shark s oblečením a doplňky značek Bering a Segura. Pro nové zboží je třeba udělat místo ve skladu, takže na Motosalonu můžete výhodně nakoupit loňské modely.

 

Motosoukup

Potřebujete kvůli omezenému řidičáku snížit výkon motorky na 35, 25 nebo 11 kilowatt? S tím vám pomůže oficiální importér produktů firmy Alphatechnik, který zařídí nejenom technickou, ale také administrativní část přestavby. Kromě kitů na snížení výkonu nabízí také sady na zmenšení výšky sedla.

 

 

 

Motorcycles & Powersports

Firma z Hradce Králové, kterou už známe jako dovozce přileb Roof a Cyber, oblečení Spark a dalších motorkářských nezbytností, čerstvě rozšířila svoje portfolio o přilby Bell. Pěknou  novinkou v sortimentu je také dámská textiní bunda Spark, a pro fandy bezdrátové komunikace mají v Motorcycles & Powersports nový model interkomu Easy Talkie.

Cominvest

Cokoli na motorce vyčistit, ošetřit nebo namazat umí produkty značky Autosol. Speciální přípravky na leštění eloxovaného i neošetřeného hliníku a nerezu dokážou se zašlými svody či umaštěnou kyvkou hotové zázraky, o tom jsme se už přesvědčili při čištění redakčního skútru po loňské zimě. Nově se s přípravkem Autosol můžete pustit také do "leštění" matných ploch.

 

Rutan Accessories

Liberecký výrobce padacích protektorů a tuningových doplňků se za deset let činnosti pěkně rozjel. Padáky, rolny a závažíčka do řídítek v jeho nabídce vycházejí čistě a pouze z vlastního vývoje a nesou označení "vyrobeno v České Republice".

 

 

 

Parts Depot

Další liberecká firma představuje svůj propracovaný online systém na objednávky náhradních dílů, pneumatik nebo doplňků. Podívejte se na jejich web a vyhledejte náhradní díl, který potřebujete.

Jejich novinkou je web www.rokvyroby.cz, kde si můžete jednoduše a rychle zjistit podle VIN  v kterém roce sjela vaše motorka z výrobního pásu, případně zjistit barvu nebo trh pro jaký byla vyrobena.


2H moto

Tahle firma se hlavně zabývá vším, co se týká motokrosu, endura a ATV - prostě ježdění v terénu. Přes její e-shop seženete jak díly na motorku, tak věci na sebe.

Shoei

 

Micronix

 


Motul, Optimate

 

Motozem

Ze severu Moravy přijela do Brna vystavovat firma, která k nám dováží oblečení a boty značky RSA a přilby Nox, a na stánku poskytuje zajímavé slevy bot.  Jestli to ještě nevíte, Motozem před nedávnem otevřela novou prodejnu v Dobré u Frýdku-Místku, kde můžete vybírat ze zboží vystaveného na ploše 1 000 m2.

 

 

 

Black Bull

Duralové kufry Terra jsou vyrábeny s ohledem na vysokou užitnou hodnotu za přijatelnou cenu. V základní verzi mají plnou výbavu, takže není třeba dokupovat žádné příslušenství. Nejvyšší řada Terra se vyznačuje vysokou kvalitou zpracování a jednoduchostí konstrukce, díky které jste i po pádu schopni kufr sami opravit základními nástroji.

Rockway

Mitas

Na Motosalonu jsou poprvé v České republice k vidění nové radiální pneumatiky Sport Force pro sportovní i cestovní motocykly. Na stánku Mitasu jsou vystaveny všechny zatím dostupné rozměry, v květnu přibydou další.

Shima

Už tři roky operuje na českém trhu oficiální zástupce značky Shima. Ta letos přidala do sortimentu motocyklové boty a v Brně můžete naživo vidět všechny modely - od skútrařských kecek se zpevněnými kotníky a podrážkou, až po sportovní boty se slidery a zapínáním přezku. Mezi rukavicemi také přibylo pár novinek, a především jeden zajímavý prvek, který umožňuje ovládání dotykových telefonů.

 

Michelin

Pneumatiky Michelin jsou na našem trhu spojeny se společností Chára Sport, která je jejich v České republice autorizovaným distributorem. Zázemí tak silné společnosti s dlouhou tradicí dává záruku dobré dostupnosti a solidního přístupu k zákazníkovi.

 

 

 

Modeka

Informace o redaktorovi

Petr Poduška - (Odebírat články autora)
Jiří Jevický - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (13x):



TOPlist