yamaha_demo_tour




Motosalon jede naplno!

Po dopoledni vyhrazeném odborné veřejnosti a novinářům výstava Motosalon 2016 otevřela brány celému motorkářskému národu. Obdivovat nablýskané novinky i sličné hostesky můžete na brněnském výstavišti až do neděle. Největší nápor se očekává tradičně v sobotu,takže pokud se chcete vyhnout tlačenici, vyražte sem radši jiný den.

Kapitoly článku

Motosalon byl slavnostně zahájen pod moderátorským vedením Standy Berkovce, který přivítal na pódiu řadu osobností včetně primátora Brna Petra Vokřála, šéfa krajského ředitelství Policie Jihomoravského kraje Leoše Tržila, náměstka ministra dopravy Kamila Rudoleckého, předsedy dopravního podvýboru Poslanecké sněmovny Jaroslava Foldyny a další hosty. V té méně oficiální část zahajovacího programu se pak objevili Karel Abraham, moderátorky Eva a Štěpánka Decastelo, Jan Révai nebo Pepa Vojtek.

 

Motosalon tedy jede na plný plyn, a my vám přinášíme první várku informací a fotek.

Aprilia, Moto Guzzi, Piaggio, Vespa

Na společném stánku značek koncernu Piaggio Group nechybí žádná z důležitých novinek pro letošní rok. Prohlédnout si můžete například silnějšího nástupce oblíbené retro-řady V7, která je prezentována včetně modelu z limitované sběratelské série s označením Stornello. Nová
V9 je tu pak vystavena v provedení Roamer. K vidění tu je také finální verze konceptu MGX-21, který je futuristickou a odvážnější verzi Californie 1400, a samozřejmě také všechno podstatné od značek Aprilia, Piaggio a Vespa.

Benelli, Keeway, SYM

Další multi-značková expozice nabízí pestrou podívanou na letošní kolekce tří výrobců, sdružených pod jedním českým importérem. Bohužel ale nestihly dorazit dvě novinky, na které se hodně těšíme - Leoncino ani TRK502 tu nenajdete.

BMW

Na stánku německé značky se letos vůbec poprvé objevuje model v kubatuře pod 500 ccm - sympatická třístovka G310. Vidět můžete také inovované maxiskútry C650GT a C650 Sport i další motorky z nabídky BMW. Ze zásadních novinek chybí NineT Scrambler.

 

Čezeta

Svou výstavní premiéru zažívá na Motosalonu 2016 v Brně elektrický skútr Čezeta 506 s designem legendárního Prasete - přesně toho, který v hojném počtu brázdil české silnice před desítkami let. Jak novodobá Čezeta jezdí si můžete vyzkoušet v programu testování skútrů na venkovní ploše, a jestli vás její vlastnosti zaujmou, dá se rovnou objednat.

Ducati

Motocykly s původem v Borgo Panigale potkáte při procházce pavilonem P hned na dvou místech u dealerů značky: M.C.F. a D moto. K vidění tak je nový XDiavel, velká i malá Panigale - ta má nově označení 959 - Hypermotard s novou číslovkou 939, Multistrada 1200S i Scrambler Full Throttle.

 

Harley-Davidson

Výstava Motosalon má i zástupce amerického kontinentu. Fandové značky Harley-Davidson se mohou těšit nejen na většinu modelů 2016, ale také na další kolo soutěže Battle of Kings. V přehlídce dealerských přestaveb tentokrát figuruje model 883 Iron, a hlasovat pro nejlepší výsledné dílo můžete na těchto stránkách.

 

 Honda

Hlavním tahákem největšího stánku výstavy je bezesporu nová Honda Africa Twin, a tomu také odpovídá počet vystavených kusů. Prohlédnout si můžete všechny barevné kombinace, samozřejmostí je možnost posadit se na motorku - což ostatně platí i o ostatních modelech. Teď to nemyslíme nijak hanlivě, ale s novou Afrikou se u Hondy můžete nechat vyfotit. Od profíka. Všechno se pochopitelně netočí jenom kolem hlavní novinky - celkem je tu víc než padesát vystavených motorek.

Husqvarna

Účast značky Husqvarna na Motosalonu v Brně je spojena s představením prvních silničních modelů pod křídly KTM - naživo si tu můžete prohlédnout a osahat novinky 701 Supermoto a 701 Enduro.

Jawa kolem světa

Stánek našeho webu hostí mimo jiné i slavnou "čtyřku" Pavla Suchého, která má za sebou cestu kolem zeměkoule. Na místě můžete zakoupit i knížku Jawa kolem světa.

Kawasaki

Na zeleném koberci se můžete blíž seznámit se sportovními klenoty, mezi kterými najdete jak inovovanou Kawasaki ZX-10, tak i H2 s přeplňovaným čtyřválcem, ale i s mnoha dalšími modely letošní nabídky značky včetně skútru J 125.

 

 Peugeot

Francouzská značka je už léta spojována nejen s automobily ale také s elegantními skútry malých i větších kubatur. Nezapomeňte se zastavit i na jejím stánku na Motosalonu.

Kuberg

Zajímají vás elektromotorky a ještě k tomu vyrobené v naší republice? To jste tady správně. Firma Kuberg vybaví tím správným nářadím každého ekologicky smýšlejícího milovníka off-roadu, od dětí až po dospělé.

KTM

Rakouská značka se před letošní sezónou věnovala nejvíc řadě Duke, kde představila nové šestsetdevadesátky - ty jsme pro vás už testovali - a také sportovně-cestovní 1290 Super Duke GT. Jeho test najdete na webu už příští pondělí.

Suzuki

Alespoň symbolicky je na Motosalonu zastoupena značka Suzuki, jejíž 4 motocykly najdete na stánku M.C.F. společně s motorkami TM, ČZ a Ducati.

 

Triumph

Do Brna se přijely ukázat také novinky z britských ostrovů: Street Twin a Speed Triple. Kromě nich tu uvidíte i další motocykly značky Triumph.

Yamaha

Výstava Motosalon by zdaleka nebyla kompletní bez stánku značky Yamaha, a na něm zas nesmí chybět zásadní novinka letošní sezóny - model MT-10. Supernaked postavený na základě R1, kterou tu společně s řadou dalších modelů rovněž najdete. 

Yuki

Zajímavé exponáty přivezla do Brna i firma z průhonické pyramidy, která k nám dováží motorky značky Yuki. Ještě větší pozornost než řadové modely přitahují dvě speciálky: café racer Manx Café a expediční replika motocyklu cestovatele Petra Hošťálka, který na podobném stroji před několika lety absolvoval cestu po Hedvábné stezce.

Informace o redaktorovi

Petr Poduška - (Odebírat články autora)
Jiří Jevický - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (15x):



TOPlist