yamaha_demo_tour




Moto Guzzi Stelvio 1200 8V

Pouhý týden před výstavou v Miláně uvolnil výrobce informace o novém modelu Moto Guzzi Stelvio 1200 8V. „Univerzální maxi-enduro“, jak jej Italové ve svém programu označují, má dokončit obměnu celé modelové řady a definitivní návrat značky Moto Guzzi mezi technologickou i designérskou špičku, kterou v minulosti zastávala. A aby to nebylo všechno, na výstavě na nás bude čekat ještě jedna lahůdka v podobě retro modelu Moto Guzzi V7 Classic!






Na snímcích Stelvia je předveden opravdu odvážný design s dominantní přední maskou se dvěma světlomety a obrovským výfukem se zaoblenými hranami. Hlavně zadní podsedlová část a jednostranné zavěšení zadního kola s kardanem připomíná německou konkurenci - proto se také Stelviu v tisku občas říká „Italské GS“. Sedlo bude výškově nastavitelné, zadní část spolujezdce vypadá hodně luxusně, už se těším, jak si ji příští úterý v Miláně aspoň nasucho ozkouším. Jako pohonná jednotka bude totiž sloužit nová výkonná dvanáctistovka Quattrovalvole, která mi před měsícem tolik učarovala při svezení na novém modelu Griso 1200 8V.


Mezi další vlastnosti, které naznačují lákavý sportovní potenciál tohoto modelu, patří masivní obrácená přední vidlice s průměrem trubek 50 mm a radiální uchycení brzdičů. Na cestovní strunu zase hraje centrální stojan a vysoký štítek, pravděpodobně s ručním polohováním, které se osvědčilo u modelu Norge 1200. Stelvio je postavené na kolech s drátovým výpletem, devatenáctka vepředu a sedmnáctka vzadu. Podle silničně-cestovního vzorku na pneumatikách by se mohlo zdát, že jde o stroj určený na silnice. Ovšem plechový kryt motoru naznačuje něco jiného a také příznivá informace o podstatně nižší hmotnosti než je guzzin obvyklé - 214 kg suché váhy, spolu s proklamovaným záměrem konstruktérů vytvořit důstojnou konkurenci GS naznačují i offroadové ambice.


Informace o redaktorovi

Filip Tichý - (Odebírat články autora)
TZ - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):
Motokatalog.cz



TOPlist