globalmoto_duben_nolan




Lakování a airbrush „Stuntriding project 5.“

VRÁTIT SE ZPĚT KE ČLÁNKU

Vložení komentáře

Pokud chcete vložit komentář, tak se registrujte a přihlaste.
Komentáře
HonzaZZR (1) napsal 09.02.2008 v 22:51

Dělal jsem podobným stylem nejednu motoku (racing repliky, +/- origo vzhled bez použití nálepek apod.), ale i když jsem nápisy, přechody i větší plochy se strukturou dělal malou Hansou s tryskou 0,1 a 0,3 (tlak 2 bary), neříkám o tom, že je to "airbrush".
Jasně, používám šablony, retušovou pistoli, tekutou masku atd., ale výsledek je na první pohled banalita - jako tohle.
Nápad u Tvýho stríta dobrej, provedení odpovídající tomu, že motorka je de facto určená k likvidaci. Lakoval jsem taky pár kapot na závody technikou, jakou normálně dělám jemnou grafiku, ale postříkal jsem to pak tryskou 1,5mm a 6 barama tlaku.
Když to srovnám s "retuší", tak je to asi takový rozdíl jako hodinářská a kovářská práce.

Jsem spokojenej, když se věci nazývají pravými jmény. Linky okolo fleků (pokud nebyl požadavek na neostrý okraj) bych dělal 3kou štětcem z králičích chlupů nějakým kvalitním pigmentem (Tamyia) rozředěným tak 1:2. Černá jako černá...a celá motorka by byla takhle hotová za 20 minut a majitel by jásal. Ale každej máme jinou techniku - naštěstí.

MatyTMdesign (0) napsal 02.02.2008 v 19:59

Ahoj jestli už máš nějaký to dílko za sebou ,tak sám uznáš,že stříkat celou mašinu byť třeba 0,5 je šílenost!! no a za šablolonu ,nebo chcešli masku se dá považovat cokoli co obstříkáváš!ale pro tvojí spokojenost,tak linky okolo fleků jsou opravdu stříkaný retuší!!!!!! to je fakt ! tm Design

HonzaZZR (1) napsal 02.02.2008 v 14:36

Říci o laku na motorce, který se skládá se z barevných ploch stříkaných pistolí s trsykou +/- 1,2mm, že je to "airbrush", to chce opravdu koňskou dávku fantazie a pocit, že čtenáři ztratili soudnost 8o(

To by pak mohl říci každej autolakýrník, že dělá "airbrush".
Dle mého názoru tohle není nic než řemeslo komplikované o fóliové šablony, což zvládne kterákoliv autolakovna s ochotným řemeslníkem.

Napsat o takové banalitě (i když je to blbá, špinavá a namáhavá práce) půl článku je myslím zbytečné. Patří to tak možná do rubriky "jak na to" než do reportáže o nějakém projektu.

Nějaký airbrush už mám za sebou, ale abych o každé, mnou nalakované motorce tvrdil, že je to airbrush? Pánové...trochu objektivity by myslím neškodilo.




TOPlist