globalmoto_duben_nolan




Kymco Racing S 125 je sportovně laděný skútr pro domácí trh

Zejména na omladinu, která chce dobře vypadající, moderní a sportovně pojatý skútr, cílí novinka z dílen tchajwanského Kymca. Jejich Racing S 125 je pěknou alternativou ke konkurenčním modelům, nabízí solidní výbavu, nicméně vyvstává otázka, zda se jej dočkáme i na evropském trhu.

Základem skútru je poměrně standardní pohonné ústrojí, sestávající ze vzduchem chlazeného jednoválce o objemu 124.8 kubických centimetrů a variátoru. Čtyřtaktní motor je zcela nově vyvinut, a ačkoliv žádné konkrétní specifikace nejsou známy, se skútrem o hmotnosti 131 kilogramů by si měl hravě poradit. Stejně tak by si měly hravě poradit i brzdy. Přední kolo disponuje kotoučem o průměru 240 mm, to zadní potom 200 mm.

Co se praktické stránky týče, prostor pod sedlem pojme otevřenou přilbu a několik dalších drobností a přímo vedle zámku zapalování se nachází USB port na nabíjení. Přední světlomet disponuje LED diodami denního svícení a LED je i koncové světlo nebo blikače. Hezkým detailem je v neposlední řadě i barevný přístrojový panel před jezdcem, zobrazující digitální segmentový otáčkoměr a vše potřebné.

Není zapnut JavaScript. Tento text má být nahrazen přehrávačem.

Jak již bylo řečeno v úvodu, velkou otázkou zůstává, jak to bude s dostupností. Kymco zatím Racing S 125 prezentuje jako model pro domácí - tchajwanský trh a my můžeme jen doufat, že se za nějakou rozumnou cenu objeví i na našem území.

Informace o redaktorovi

Dominik Valášek - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (5x):



TOPlist